Egyre szövevényesebb és követhetetlenebb, hogy mi is történik abban az iskolában, ahol pár nappal ezelőtt egy megafonos végrehajtó jelent meg, aki arról tájékoztatta a diákokat, hogy az épületet elárverezték.

Itt a vége

Nem működhet tovább az a soroksári Qualitas Gimnázium, ahol pár nappal ezelőtt tanítás közben, rendőri kísérettel jelent meg egy végrehajtó – hangzott el az ATV híradójában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Közvetlenül adták át neki az iratokat

A csatornát az egyik szülő értesítette. Elmondása szerint személyesen látogattak el hozzá a kormányhivatal emberei, hogy átadják neki az erről szóló értesítést. Ebben felsoroltak több olyan intézményt is, ahol a gyerekek folytathatják tanulmányaikat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Észak-Budára járhatnak

Azonban ezek meglehetősen messze, a 2. és a 3. kerületben vannak. Ráadásul tovább nehezíti az átjelentkezést, hogy néhány tanulónak a végrehajtó által elfoglalt épületben maradt a diákigazolványa. Így azt sem tudni, hogyan szerezhetik azokat vissza.

Végrehajtó a megafonnal

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, pár nappal ezelőtt egy bírósági végrehajtó megafonba beszélve arról tájékoztatta a tanulókat, hogy az alapítványi fenntartású iskola épületét tavaly októberben elárverezte, az árverés jogerőre emelkedett és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált.

Nem akart farkast kiáltani

Elmondása szerint az ügyről tudomása volt az iskola és az intézményt fenntartó alapítvány igazgatójának, valamint az iskolatitkárnak is. Az intézményvezető később megerősítette ezt a hírt, megjegyezve, csak azért nem szólt, mert nem akart farkast kiáltani.

Egy ki nem fizetett felújítás miatt indult a végrehajtás

Az árverésre a végrehajtó közlése szerint azért került sor, mert az épület építését nem fizették ki, így annak keddtől hivatalosan is új tulajdonosa van. „Iskolánk diákjai és tanárai megdöbbenéssel szembesültek a végrehajtó megjelenésén, különösen annak fényében, hogy rendőrségi közreműködéssel kívánják a diákokat a tanórákról utcára rakni” az iskola a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Veszélyben az iskola

Az intézmény létét egy évek óta tartó végrehajtási eljárás veszélyezteti, mely két gazdasági társaság közötti elszámolási vitából indult. A végrehajtó a gimnázium épületét árverezte el, annak ellenére, hogy a megindult végrehajtási eljárás adósa a gimnázium épületének korábbi tulajdonosa volt.

Töröltetni kívánt haszonélvezeti jog

Az iskola közleménye szerint a végrehajtó figyelmen kívül hagyta, hogy a gimnázium épülete 10 éve a fenntartójának kizárólagos tulajdonában lévő ingatlan, sőt az ingatlanon a gimnázium javára fennálló haszonélvezeti jogot is töröltetni kívánja.

A kormány segítségét kéri

Ezen a héten online oktatás lesz, jövő héten pedig egy másik épületben folytathatják a tanulást a soroksári Qualitas Gimnázium diákjai – közölte az igazgató. Azt mondja: a gimnáziumnak nincs tartozása, az ingatlan visszaszerzésében a kormány segítségére számít.

Maradhatnak, ha fizetnek

Az épületet megvásárló befektető cég egyik tulajdonosa azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy az intézmény maradhat az épületben, feltéve, ha kifizetik a bérleti díjat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk: Google Street View.)