2024. május 25-én a jelenleg még mindig csak 21 éves dalszerző-énekes Azahriah, első magyar előadóként ad önálló koncertet a Puskás Arénában. A jegyértékesítés kedden 10 óra 10 perckor kezdődött meg és a nagy érdeklődésre jellemző, hogy lefagyott a rendszer, nagyon nehéz a belépőkhöz hozzájutni.

Első magyarként

Azahriah első magyar előadóként ad önálló koncertet a budapesti Puskás Arénában 2024. május 25-én, jelentették be a szervezők. A dátummal éppen beelőzték a Halott Pénz zenekart., ők június 8-án ünneplik ugyanitt a huszadik születésnapjukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szinte lehetetlen jegyhez jutni

Azahriah koncertjére október 10-én 10 óra 10 perckor kezdték el árulni a jegyeket és ahogy az várható volt, a hatalmas érdeklődés miatt lényegében összeomlott a jegyértékesítő rendszer. A kitartó rajongók többször is szembesültek azzal, hogy nem jön be az oldal az interneten, amikor pedig be tudták cserkészni a lapot, láthatták, hogy több mint 20 ezer várakozó van még előttük.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A legnépszerűbb hazai előadó

Napjainkban Azahriah a legnépszerűbb magyar előadó: YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót; Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait; havonta több mint 700 ezer hallgatója van; a magyar streamelők a DESH-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben az NMHH hivatalos statisztikái szerint 6,5 milliószor.

Sikertörténet

Először megtöltötte a Budapest Parkot, tavaly a Sziget nagyszínpadán lépett fel, idén pedig emlékezetes, telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. Ennek a folyamatnak a következő lépése a Puskás Aréna, mint koncerthelyszín – írják közleményükben a szervezők.

Európai turnéra indul

A közlemény szerint Azahriah addig új dalokon dolgozik, 2023 novemberében pedig tíz állomásos európai turnéra indul, melyek nagy része már most telt házas.

Ki az az Azahriah?

Baukó Attilának hívják, az Azahriah mellett a Paul Street művésznevet is használja. A videómegosztón először a Paul Street YouTube-csatorna Rejtélyek nyomdokában című sorozatával vált ismertté, amiben elsősorban ijesztő, rejtélyes témákról készít videókat. Gyermekkora óta gitározik, dalszövegírással és hangkeveréssel 2017-ben kezdett komolyabban foglalkozni. Dalait 2019-ben kezdte publikálni Azahriah művésznéven – írja róla a Wikipédia.

Csintalan palacsinta

2022-ben írtunk arról, hogy Azahriah félrelépett az egy koncertjük után.  Az énekes a Szolnoki Palacsintafesztiválon lépett fel. a zenekarával. Ezúttal az volt az érdekes, ami utána történt. Pikáns fejlemények következtek.  Készült egy rejtett kamerás felvétel, amelyen Azahriah a színpad mögött az egyik rajongójával pajzánkodik. A gond csak az, hogy az énekesnek volt barátnője.

Nem kertelt

Azariah őszintén elmondta a közösségi médiában, mi történt. „A tegnapi nap folyamán feljöttem a színpadra, lementünk, ittuk folyamatosan, és ünnepeltük ugye, hogy kint van az album.  Aztán még kettő lány is bejött, levarrtak meg ilyenek, és akkor elvittem egyet a toitoi vécé mögé. Szerintem ez nekem alapvetően nem nagy gond, ezzel nekem nincsen problémám. A videó se érdekel annyira” – mondta akkor az Instagramon a zenész. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Azahriah a szolnoki Palacsintafesztiválon. Fotó: Facebook.