Már a paradicsomot is aranyáron mérik, súlyos pénzeket kell érte fizetni a boltokban.

Brutális dárgulás

Az Agrárközgazdasági Intézet Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) adatai alapján a Törökországból importált paradicsom ára kilónként 1500 forint, míg az olasz paradicsom 1450/kg áron vásárolható meg jelenleg a budapesti Nagybani Piacon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Aranyáron mérik

A Spanyolországból behozott gömbparadicsom pedig 1600, míg a fürtös paradicsom 1620 forintért vásárolható meg kilogrammonként.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Csökkenés jöhet?

Ez nagyon durva drágulás, előbbi 39, mg utóbbi 31 százalékkal kerül többe, mint tavaly ilyenkor. A drasztikus drágulás egyébként egész Európát érinti, azonban információk szerint a spanyol piacon már érezhető a mérséklődés, így nagy eséllyel hamarosan nálunk is csökkenni fognak az árak.

A vaj már olcsóbb

Az RTL Híradójának riportja szerint egyébként egyes termékek esetén már látható a pozitív irányú változás, a vaj például már 15 százalékkal olcsóbb, mint tavaly év végén.

A sertéshús is drága

Ezzel szemben viszont a sertésthús továbbra is nagyon drága, sőt előrejelzések szerint további 10 százalékos emelés várható.

A baromfi ára sem csökken

Sőt, a húsok alapvetően nagyon magas áron szerezhetők be, a baromfi ára sem valószínű, hogy mostanában csökkeni fog, derül ki a riportból.

Élelmiszerárstop

Persze bizonyos termékek továbbra is árstoposak, sőt Orbán Viktor a napokban azt mondta, az élelmiszerársop addig marad, amíg nem lassul az infláció ütemet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels