A rendőrség Balatonba zuhant helikoptere és személyzete repülésre alkalmas állapotban kezdte meg a szolgálati feladat végrehajtását. Ebből az következik, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet csütörtökön délután.

Zuhanás és mentés

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között írt arról, hogy Balatonszéplak-felső közelében szeptember 7-én 14 óra 44 perckor a Balatonba zuhant a rendőrség MD500E típusú helikoptere, személyi sérülés nem történt. A légi járművet még aznap, 19 óra 43 perckor – a siófoki hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelem búvárszolgálatának közreműködésével – kiemelték a tóból. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy hajó mentette ki őket

A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki, és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van – írták csütörtökön.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudják az okát

Pénteken sajtótájékoztatót tartott a rendőrség a Balatonba zuhant rendőrségi helikopter balesetének körülményeiről. Egyelőre ismeretlen a rendőrségi helikopter balatoni balesetének oka – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gál Kristóf a budapesti eseményen.

Repülésre alkalmas volt

A parancsnoki kivizsgálás megállapításai szerint a helikopter minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt, repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot.

Felkészült pilóták

A pilóták valamennyi szükséges képesítéssel, repülőorvosi minősítéssel rendelkeztek, a repülési feladat végrehajtására az előírásoknak megfelelően felkészültek. A helikopter személyzete a bekövetkezett vészhelyzet elhárítását a szakmai protokollnak megfelelően végezte, az azonban nem vezetett eredményre.

Eljárást indítottak

A rendkívüli légügyi eseményekre vonatkozó eljárásrendnek megfelelően a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hivatalból indított eljárást.

Közös vizsgálat

A repülőesemény vizsgálatát katonai légügyi hatóságként a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya és Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztálya közösen folytatja. Vizsgálatuk lezárásáig a légibaleset bekövetkezésének okáról megalapozott kijelentés nem tehető – írta a police.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a balesetről

https://youtube.com/watch?v=RsQQLJU6_40%3Fsi%3DWLNAnmoQJelVmdwC
Forrás: police.hu

Videó a mentésről

https://youtube.com/watch?v=J6c8Reh4UCY%3Fsi%3D_L3fMsHeDaMyzR86
Forrás: police.hu

Kiemelt kép: a kimentett helikopter. Fotó: Police.hu