Hihetetlen, ami történt a Dánia–Finnország Eb-meccsen. Christian Eriksen egyszerűen elterült a földön, és fennakadtak a szemei, a sportoló életéért jelenleg is küzdenek.

Összeesett a pályán

Christian Eriksen, az Inter dán futballistája a foci Eb mérkőzés közepén egész egyszerűen összeesett a pályán egy bedobásnál a dán-finn meccsen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszú percekig ápolták

Amikor a sportolók látták, hogy a Christian elvesztette az eszméletét, azonnal odasiettek – a dánok és a finnek egyaránt. A dán focistát hosszú percekig ápolták, végül egy hordágyon levitték a pályáról. A dán csapat kísérte le – írja a Blikk.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Épp bedobás volt

A dán csapat épp bedobáshoz készülődött, amikor a labda Chrisian felé szállt, de a sportoló nem tudta átvenni, mert összeesett a földön. A játékosok többsége sírásban tört ki, míg a maradékuk imádkozni kezdett a focista életéért. A játékvezető félbeszakította a meccset.

Többen is imádkoznak érte

A tragédiát követően az egész világ megmozdult, és játékosok sora imádkozik Christian Eriksenért. Fabrice Muamba is közzétett egy bejegyzést a közösségi oldalán, amelyben csak annyit írt, hogy “Please God”, vagyis “Kérlek Istenem”. Muamba egyébként hasonló módon esett össze a pályán 2012-ben, ugyanis a sportolónak szívleállása volt. Szerencsére sikerült felépülnie, de többé nem léphetett fel a pályára.

Stabil állapotban hagyta el a pályát

A legfrissebb hírek szerint Christian stabil állapotban hagyta el a pályát.

Magánál volt

Amikor levitték a pályáról, a dán sportoló magánál volt, fejét fogta, de életben volt. Ezek szerint akkor is tudatánál volt, amikor beültették a mentőautóba.

Fotón a mentés

Ő a dánok legjobb focistája

Az UEFA egy közleményt tett közzé, amelyben azt írta, hogy a két csapat és a játékvezetők arra jutottak, hogy az európai szövetség 19:45-kor ad ki hivatalos tájékoztatást a meccsel kapcsolatban. A közleményben azt is írják, hogy sikerült stabilizálni Eriksen állapotát, és azóta a kórházban lábadozik a sportoló.

Közösen skandáltak

Miután levitték a pályáról Christian Eriksent, a dán és a finn szurkolók közösen skandálták a sportoló nevét, akit azóta már kórházban ápolnak, és szerencsére jobban van. Az UEFA szerint folytatni fogják a meccset, 21 órától pedig Szentpéterváron kezdődik az Oroszország-Belgium mérkőzés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a döbbenetes jelenet

Kiemelt kép: Christian Eriksen