Egy utasok nélküli szerelvényvonat elgázolt egy embert a fővárosban, Rákospalota-Újpest állomáson. A baleset alaposan felborította a menetrendet, járatok maradtak ki és csak késő estére állt helyre a forgalom. Az utazók szerint ez az állomás már régóta veszélyes; aki nem figyel oda, könnyen bajba kerülhet.

Gázolás Rákospalota-Újpest állomáson

Újabb tragédia történt a vasúton: Rákospalota-Újpest állomáson egy utasok nélküli szerelvényvonat elgázolt egy embert. A helyszínelésig az állomáson csak korlátozottan, a szokásostól eltérő vágányokon közlekedtek a vonatok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Borult a menetrend

A váci és a veresegyházi vonalon utazóknak 10-20 perces késésekre kellett számítaniuk, a helyszínelés végéig a Z70-es vonatok Budapest és Vác között S70-es vonatként közlekedtek, ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megálltak. A Nyugati pályaudvarról 18:39-kor Szobra induló G70-es vonat (2318) Vácig S70-es vonatként (2428) közlekedett, minden állomáson és megállóhelyen megállt, Váctól 15-20 perces késéssel közlekedett tovább Szob felé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Estére végeztek

Rákospalota-Újpest állomáson este 9 óra körül fejezték be a hatósági intézkedést, az állomáson a vonatközlekedés azóta újra zavartalan. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon fokozatosan, késő estére állt helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

„Az újra azért túlzás”

„Az újra azért túlzás, mert késéssel indul, meg kimaradással és ha el is indul áll a vonat egyhelyben. De végül is egyszer csak haza ér az ember!” – írta egy hölgy, reagálva a hírre.

„Mennek, mint a birka”

„Ma csak két közlekedőt húztam vissza a vonat elől. Külvilág kizárva, fejhallgató, telefon simogatás. és nem csak fiatalok. Mennek, tényleg, mint a birka” – fogalmazott egy dühös kommentelő.

„Ez az állomás veszélyes”

„Évek óta hiába mondom, hogy ez az állomás életveszélyes. Tömegek a keskeny peronon. Sosem értem, hogy a francnak kell a keskeny peronok között várakozni. Ráérek odamenni, ha bemondták” – tette hozzá egy tapasztalt utazó.

Gázolás Miskolcon is

Kedd este a Miskolcról 20:42-kor a Keleti pályaudvarra továbbindult Tokaj InterCity Miskolc-Rendező pályaudvaron elütött egy embert. A vonat utasait átszállították a következő, Miskolcról a Keleti pályaudvarra tartó személyvonatra. A helyszínelés végéig a miskolci fővonalon néhány késő esti vonat menetideje meghosszabbodott. A helyszínelés Miskolcnál hajnali háromkor ért véget.

Harkakötönynél is megtörtént

Külsőhalasról 17:28-kor Kecskemétre elindult InterRégió (IR 7896) Harkakötöny közelében elgázolt egy embert. A balesetben érintett vonatot a hatóság tovább engedte, de jelentős, 140 perces késése miatt csak Kiskunfélegyházáig közlekedett, ahonnan utasai egy következő Napfény IC-vel utazhattak tovább. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció