Tragikus körülmények között vesztette életét egy 53 éves labdarúgó játékos-edző. A sportember egy megyei első osztályú labdarúgó mérkőzésen gólt szerzett, majd cserét kért, mert rosszul érezte magát. Társai az öltözőben találtak rá, a kiérkező mentők 11 alkalommal élesztették újra. Végül a kórházban halt meg.

Gyászba borultak

Gyászol a somogyi futball: 53 éves korában elhunyt Tóth Norbert, a Kaposvár melletti Juta község játékos-edzője, aki a Toponár elleni bajnoki mérkőzésen lett rosszul. A hazai együttes tapasztalt játékos-edzője az első félidő végén gólt szerzett, amivel 2–1-re módosította a találkozó állását, de utána rögtön cserét kért, és bement az öltözőbe, mert nem érezte jól magát – írta a sonline.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Még szerencse, hogy utána ment”

„Valamelyik játékostársam azt látta, mint ha nem lenne teljesen magánál a játékosedzőnk. Nagy szerencse, hogy utána ment. Akkor már ott feküdt Tóth Norbert mozdulatlanul és élettelenül az öltözőnkben” – nyilatkozta a megyei portálnak a Juta egyik játékosa.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

11-szer élesztették újra

A gyorsan kiérkező mentősök 50 percig küzdöttek Tóth Norbert életéért, állítólag 11 alkalommal is sikeresen élesztették újra.

Kórházba tudták vinni

„Én úgy tudom, hogy miután Norbi rosszul érezte magát a meccsen, saját maga hívta ki a mentőket, akik villámgyorsan kiérkeztek. Nagyon sokáig küzdöttek az életéért. Ott azt mondták, hogy tizenegy alkalommal hozták vissza. Aztán – ha nagyon gyengén is – újra tapintható volt a pulzusa, így szerencsére el tudták vinni a mentősök” – mondta a portálnak Ivusza Gábor, a Toponár játékos-edzője.

Másnap elhunyt

Az eset után a mérkőzés félbeszakadt. Másnap érkezett a lesújtó hír: Tóth Norbert a kórházban életét vesztette. A kiváló sportember közösségi oldalát elárasztották a szomorú, sokszor könnyfakasztó bejegyzések. A labdarúgót mindenki szerette és tisztelte a futballközegben. Nem csak csapattársai és barátai gyászolják, hanem családja is.

Közkedvelt ember volt

 „Norbi évtizedeken keresztül volt meghatározó, ismert és közkedvelt alakja megyénk labdarúgásának, elvesztése felfoghatatlan tragédia, és pótolhatatlan űrt hagy maga után. Júliusban töltötte volna be az 54. életévét” – olvasható az egyik bejegyzésben.

„Az előző héten még a jövőt tervezgettük

„Egy kiváló sportember Tóth Norbert, a Jutai Sportegyesület játékosedzője 53 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt, pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Előző héten még a jövőt tervezgettük, de ezek a tervek sajnos már nem válhatnak valóra. Azt a 11 évet, amelyet a csapat mellett töltöttél játékosedzőként soha nem felejtjük! Szerettek és tiszteltek játékostársaid, a sportnak, a munkádnak és kiváló egyéniségednek köszönhetően nagyon sok barátot szereztél” – írta Juta község önkormányzata.

„Úgy mentél el, amilyen voltál”

„Úgy mentél el, amilyen voltál, nagyon sok örömöt szereztél a szurkolóknak a góljaiddal, és az életed utolsó mérkőzésén is Norbis góllal búcsúztál. Aki tiszteletét szeretné tenni e kiváló sportember emléke előtt, az ma este (2023.05.29) 21:00 órakor gyertya gyújtásával megteheti a Jutai Sportegyesület öltözőjénél. Az utolsó gólörömöd fotójával búcsúzunk tőled, az égiek vigyázzák álmodat! Isten veled!” – fejeződik be a megható bejegyzés. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tóth Norbert

Kiemelt kép: az utolsó gólöröm. Fotók: Juta község/Facebook