Jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat az a 26 éves játékfüggő férfi, aki tavaly májusban kivégezte a húsz évvel idősebb kétgyermekes kolléganőjét egy veszprémi gyárban. A férfi tette előtt 3 napig nem aludt és 30 energiaitalt ivott meg.

Videójátékfüggő volt a férfi

A férfi vérengző tartalmú online videójátékkal játszott a szabadidejében, amelyben lőfegyverrel, illetőleg szúrófegyverekkel lehet ölni. A  tette előtti három napban nem aludt, nem evett, hanem – munkaidején kívül – folyamatosan ezzel a videojátékokkal játszott, miközben megivott 30 energiaitalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vonzódott a nőhöz

A férfi és az áldozata ugyanabban a veszprémi gyáregységben dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi titkon vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az öltözőben végzett vele

A tragédia hajnalán utána ment az éjszakai műszakot követően a női öltözőbe, majd miután az asszony visszautasította a durva szexuális ajánlatát, elővett egy kést a hátizsákjából és számtalanszor megszúrta vele a nőt.

A helyszínen meghalt

Két dolgozó meghallotta a nő segélykiáltásait, és beszaladtak az öltözőbe. Az elkövető ekkor késsel a kezében állt a vérző áldozata mellett, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak segítséget kérni. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Összeomlott a család

Az áldozat, veszprémi munkahelyétől nem messze, Bakonynánán lakott a családjával. A kétgyermekes édesanya, S. Zsuzsa hozzátartozói teljesen értetlenül álltak a történtek előtt, képtelenek voltak felfogni, mi vezethetett odáig, hogy valaki kioltsa szerettük életét.

Buszmegállóban fogták el

A gyilkosság után a rendőrök az elkövetőt egy közeli buszmegállóban fogtak el, aki egy 25 éves, Hajdú-Bihar megyéből származó magyar állampolgár.

Gyanúsított lett

A. Gergőt azonnal előállították a helyi rendőrségre, miután őt gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével. Az ügyben emberölés bűntettének gyanúja miatt nyomozás indult a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. 

Tiszta fejjel ölt

Az igazságügyi elmeorvos szakértő megállapítása szerint a férfi a cselekmény elkövetésekor nem volt kóros elmeállapotú; s képes volt arra, hogy felismerje a cselekménye súlyát és következményeit.

Életfogytiglant kapott

A Veszprémi Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt azzal, hogy negyven év múlva szabadulhat a legkorábban feltételesen. A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását indítványozta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: police.hu