Vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Porcsalmán meghalt egy egyéves kisfiú azt követően, hogy szülei orvoshoz vitték, mert hasmenése volt és sokat hányt. A kisgyereket a családtagok állítása szerint előzőleg a mátészalkai ügyeleten az orvos csak felületesen vizsgálta meg, és egy kúp felírása után hazaengedte. Másnap a kisgyermek a háziorvos kezei között halt meg.

Bevitték az ügyeletre

A Mátészalkai Kórházban működő, de az intézménytől már független ügyeletre vitték a szülők az egy éves Patrikot vasárnap. A gyerek nagyon rosszul volt, sokat hányt és hasmenése is volt. Este érkeztek a mátészalkai rendelőbe, ahol beszámolójuk szerint nagyon gyorsan lezajlott a vizsgálat.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megnyomkodta a hasát

„Bevitte a feleségem, két perc volt az egész és már jött is kifele, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva meg satöbbi, ilyeneket mondott” – mondta az a gyászoló édesapa.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Romlott az állapota

Horváth Patrik szerint az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a kisfiúval a szülők hazamentek Porcsalmára. A kicsi állapota azonban tovább romlott, így kétségbeesve vitték a porcsalmai háziorvoshoz. „Még akkor is hányt. Enni evett, inni is ivott. Reggel felálltunk, bevittük vissza az orvoshoz, ott már újra kellett éleszteni, mert nem reagált semmire, annyira ki volt száradva” – idézte fel az tragikus napot az édesanya.

Hiába jött a mentőhelikopter

A kisfiúhoz mentőhelikoptert kellett hívni, viszont a helikopter üresen ment el, a gyermek ugyanis meghalt. A szülők azt mondták, hogy a kisfiú halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani. Addig a temetést sem tudják intézni. Kivizsgálják, hogy miben halt meg a kicsi, aki a pár első gyermeke volt. A kisfiú nagymamája szerint egészen biztosan hibázott valaki, ez vezetett odáig, hogy a kisunokája meghalt. Amikor hétfőn reggel elvitték a háziorvoshoz, senki sem gondolta, hogy tragédia történhet.

Gyászol a nagymama

„Még akkor a kisfiú jól érezte magát. Evett is, reggelizett is, de utána nekem már csak annyit mondtak, hogy meghalt a kisfiú, de én ezt nem tudom felfogni, mert most halt meg egy fiam is egy éve” – mondta Varga Angéla.

Várják a boncolás eredményét

A nagymama azt mondta: feljelentést tesznek. A rendőrségtől kapott információnk szerint vizsgálják a kisgyerek halálának körülményeit. Az ATV megkereste a család porcsalmai háziorvosát is, aki azt mondta, hogy a boncolás eredményéig nem tud mit mondani. A kicsi az ő kezében halt meg. A mátészalkai ügyeletet működtető mentőszolgálatot sem reagált a megkeresésre.

Tragédia Nagyecseden

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, február elején meghalt egy 13 éves lány, miután két orvos is megvizsgálta, de egyik sem küldte kórházba. Az eset szintén Szabalcs-Szatmár-Bereg vármegyében történt. A nagyecsedi lánynak tüdőgyulladása volt, először a háziorvosnál, majd az ügyeleten jelentkezett panaszaival. Nikolett szülei szerint az orvosok későn vették észre lányuk betegségét. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A kórházban halt meg

A gyászoló szülők azt mondták, hiába kértek segítséget a háziorvostól, aki csak azzal nyugtatta őket, lányuk pár napon belül meggyógyul. De nem így lett, Nikit is a mátészalkai ügyeletre vitték a szülei. Innen már mentővel szállították a nyíregyházi kórházba, ahol pár órán belül meghalt. Az esetről bővebben ide kattintva tudsz olvasni.  

Kiemelt kép: a porcsalmai háziorvosi rendelő