Tragédiával zárult a hétvége. Egy középkorú, külföldi állampolgárságú férfi merült el egy bányatóban Pest vármegyében, adta hírül a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. Mint a közzétett képekből és a hírt követő kommentekből kiderült: a Lupa-tóba fulladt egy strandoló, akinek már nem lehetett megmenteni az életét.

Eltűnt személyt kerestek a tóban

A szentendrei székhelyű kutató- és mentőszolgálat a katasztrófavédelem műveletirányításától kapta a felkérést, hogy a szentendrei hivatásos tűzoltókkal, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatával közösen vegyen részt az eltűnt személy utáni vízalatti keresésben, amit a helyi vízimentők már megkezdtek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Búvárok a víz alatt

A szolgálat a víz alatt búvárokkal, míg a felszínen szonártechnikával segítette a hivatásos egységek munkáját. Az elmerült személyt megtalálták, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szigorítani kellene

„A rendszeres halálesetekre a Lupa-tónál a hatóságoknak fel kellene figyelni és szigorítani a működési és életvédelmi feltételeket az üzemeltető részére” – írta egy hozzászóló a tragikus eset kapcsán.

„Nem számít semmi”

„Amig nem lett fizetős, pancsolásra alkalmas bányató, addig életveszély volt bemenni, körülbelül száz tiltótábla jelezte ezt. Most már pikk-pakk, jó pénzért belemehetsz és már nem számít semmi” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A keresés képei

A keresés képei

A keresés képei

A keresés képei

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotók: Facebook/Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.