Tragédia történt vasárnap reggel a 4-es metró Rákóczi téri megállójánál. Egy férfi ruházatát behúzta a mozgólépcső. Szörnyű tragédia lett az eset vége.

Rosszul lett

Az áldozat Budapesten a Rákóczi téren, a négyes metrótól szeretett volna felmenni a felszínre. Azonban a férfi hirtelen rosszul lett, miközben a mozgólépcsőn haladt felfelé. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Berántotta a ruháját

A mozgólépcső berántotta az ájult illető ruháit, ezért a teste beszorult a szerkezet gumikorlátjai közé és gyakorlatilag begyürte szerencsétlent.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megpróbálták újraéleszteni

Tények információi szerint a sérültet a helyszínre érkező tűzoltók próbálták újraéleszteni, majd az újraélesztést a mentősök is folytatták, de már nem tudtak rajta segíteni.

Nyomoz a rendőrség

A haláleset körülményeivel kapcsolatban nyomozást indított a rendőrség, amelyet az esetről készített kamerafelvételek alapján vizsgálnak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Berántotta a mozgólépcső a kisfiú lábát

Négy évvel ezelőtt írtuk meg, hogy ijesztő baleset történt az egyik győri plázában. A mozgólépcsőn lefele menet szorult bele egy másfél éves fiú lába a szerkezetbe. „Együtt léptünk a mozgólépcsőre, akkor hallottam a furcsa, susogós hangot. Láttam, hogy a kisfiam jobb lába a fekete sörténél van a szélén” – mondta az aggódó édesanya.

Ordított az édesanya

„Próbáltam odébb tenni a lábát, de nem jött. Ordítottam, hogy valaki állítsa meg a lépcsőt, de ez nem sikerült ilyen hamar, lent pedig a szerkezet begyűrte a gyerek cipős lábfejét, majd megállt. Szinte sokkot kaptam, attól féltem, bedarálta Zsombi lábát. Kilazítottuk a cipő tépőzárját, így sikerült kihúzni a lábát.

Sebészeten kötött ki

Gulyás Attila metrós szakember, akkor a BKV szakszervezeti vezetőjét is megkérdezték, hogy mi történik egy hasonló baleset esetében a mozgólépcsővel. „Sörtéket azért szerelnek a mozgólépcső oldalsó éléhez, hogy ne essenek be az alattuk lévő résbe az utasok által elejtett apróbb tárgyak. Így ez önmagában nem okoz problémát. Ha viszont valami hosszú, vékony dolog, egy hosszú szoknya vége vagy egy kibomlott cipőfűző beleakad a résbe vagy a mozgólépcső fésűjébe, az automata az elakadást érzékelve rendszerint leállítja a gépet” – mondta, és hozzátette azt is, hogy akkor lehet probléma, ha egy utas elesik. Ez történt a kilencvenes években, amikor egy vak ember beletenyerelt a lépcső alján lévő fésűbe, és a sebészeten operálták le róla a berendezést.” – mondta a szakember. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció