Szörnyű tragédia színhelye volt péntek este a budaörsi vasútállomás. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Bécs felé tartó személyvonat, a Keleti pályaudvarról induló Lehár EuroCity elgázolt egy gyalogost a síneken. A balesethez a törökbálinti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a műszaki mentésben vettek részt.

Beesett a sínek mellé

Ahogy arról beszámoltunk, halálra gázolt egy ember a vonat Budaörsnél nagypéntek este. A Tények információi szerint a nő vonattal érkezett a vasútállomásra, és miután leszállt, a peron másik oldalán leesett a sínek mellé.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Elsodorta a vonat

 Az érkező gyorsvonat már nem tudott megállni, elsodorta. A mozdonyvezetőt annyira megviselték a történtek, hogy kérte azonnali leváltását.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tragédia Tatabányán

Március elején a tatabányai vasútállomáson a tragikus vonatgázolás történt. Egy Sopronból Budapestre tartó InterCityről szeretett volna megkésve leszállni az a férfi, akit a vonat maga alá gyűrt.

Levágta a lábát

Az Országos Mentőszolgálat közleményében azt írta, hogy a vonatgázolás helyszínéről egy 70 év körüli férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba.  Az idős férfi a sínek közé esett, a vonat pedig levágta a lábát. A baleset a várakozó utasoktól mindössze pár méterre történt.

Sokkolták a látottak

Az egyik utas a tragédia után azt mondta, mindenkit sokkoltak a látottak. „Az utolsó előtti kocsiban utaztam, az elején szálltam le és a következő kocsiban utazott az idős férfi. Nagyon kevés leszálló volt a vasútállomáson, de sokan álltak a peronon, gondolom a másik vonatra vártak. Én mentem a felüljáró felé, amikor arra lettem figyelmes, hogy a hármas vágányról kiabál felénk valaki”.

Megpróbálta kinyitni az ajtót

„Akkor láttam az ajtó üvegén keresztül, hogy egy idősebb férfi a vagon másik oldalán nyitotta ki az ajtót. Ekkor még állt a vonat” − kezdte a történetet a szemtanú. Ezután a férfi átment a másik ajtóhoz és megpróbálta azt kinyitni, azonban az nehezen engedett. 

A kalauz nem láthatta az utast

„Láttam, hogy elkezdte kinyitni az ajtót, közben a kalauz a legelső vagon elején már intett a vonatnak, hogy indulhat. Szerintem ő nem láthatta, hogy valaki nyitja az egyik ajtót. Mire a férfinek sikerült kinyitnia a zárat, a vonat már lassan elkezdett gurulni. Azt hittem, hogy ezt látva becsukja az ajtót és a vagonban marad” − folytatta az utas, aki szerint olyan gyorsan történtek az események és olyan hihetetlen volt az egész, hogy mindenki csak csendben és kábultan állt a döbbenettől és a sokktól. 

Maga alá gyűrte a vonat

„Leszállt a bácsi rendben a peronra, azonban oldalt továbbra is fogta a kapaszkodót, majd csak annyit láttam, hogy a vonat beszippantotta maga alá. Síri csend volt a peronon, mindenki sokkot kapott szerintem, köztük én is. Senki sem hitt a szemének. A vonat közben gurult tovább. Egy srác azonnal hívta a segélyhívót, én pedig elmentem keresni egy vasutast” – magyarázta a szemtanú.

A mozdonyvezetőt hívták fel

„Közben láttam, hogy nem messze megáll a vonat és elindult gyalog vissza a kalauz. Kérdeztem tőle, hogy észlelték-e a gázolást. Mondta, hogy nem vették észre, hanem a mozdonyvezetőt hívta fel valaki telefonon és szólt neki” − magyarázta a hölgy, aki szerint az volt talán a legmegdöbbentőbb, hogy a sínek között fekvő idős férfi egyáltalán nem szólt semmit, nem kiabált, nem kért segítséget. Mintha a kezét emelgette, nézegette volna. Szerencsére szinte azonnal érkezett segítség. 

Érszorítót tettek a sérültre

Mindenki futva érkezett a helyszínre, a mentők is pár perc alatt kiértek, a tűzoltókkal közösen emelték ki a sínek közül a sérültet. Nagyon sokáig dolgoztak, hogy stabilizálják az állapotát.  A baleset után a rendőrség közölte, hogy 7 perc alatt a helyszínre értek, és azonnal megkezdték a sérült ellátását, érszorítót helyeztek fel a lábára a vérzés elállítása érdekében, továbbá izolációs fóliával takarták be, biztosítva ezzel a hővédelmet a mentősök kiérkezéséig. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció