Meghalt egy idős férfi az egyik csömöri bevásárlóközpontban. Úgy tudni, hogy a férfi egy darab pogácsával állt a pénztárnál, amikor rosszul lett és meghalt. 

Információk szerint szakértők jelenleg is vizsgálják, hogy mi okozta a férfi halálát. Annyit tudni, hogy az egyik csömöri bevásárlóközpont pénztáránál történt a tragédia.

Egy idős férfia a pénztárnál állt sorban, a kezében egy pogácsa volt becsomagolva. Egyszer csak összeesett és meghalt – írja a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az esetek többségében az ilyen rosszulléteket valamilyen hírtelen fellépő szívleállás, infarktus okozza. Többször láttunk már olyan felvételeket, amikor a focipályán fiatal, életerős focisták egyik pillanatról a másikra összeesnek és meghalnak.

Viszonylag gyakori a hirtelen szívhalál, és sajnos látványos, emiatt az egyes eseteknek hamar és könnyen híre megy. A statisztikákból az látszik, hogy Magyarországon évente nagyságrendileg 26.000 érintettről beszélhetünk, ugyanakkor a betegek egy része gyors segítséggel megmenthető.

A férfiak valamivel gyakrabban lesznek érintettek, és gyakoribb a hirtelen szívhalál a fiatal sportolóknál is, mint a teljes fiatal populációban – írja a Házopatika. com.

A hirtelen szívhalál leggyakoribb oka a kamrafibrilláció, magyarul kamraremegés, ami az élettel össze nem egyeztethető szívritmuszavar: azt jelenti, hogy a bal kamra izomzata kaotikusan, aprókat remegve húzódik össze, viszonylag nagy sebességgel. Ilyenkor nem tud a szív vért áramoltatni a szervek felé, ami oxigénhiányhoz, a szervek működésének leállásához vezet. 

Lehet a kiváltó ok az is, hegy egy olyan szívizmot ellátó ér záródik el – tehát tulajdonképpen infarktus történik -, amelynek kiesése jelentős szívizomterület elhalásával jár együtt. 

A hirtelen szívhalál tünete az, hogy valaki hirtelen, minden előzmény nélkül összeesik, kontaktusképtelenné válik és elveszti az eszméletét. Az érintettek höröghetnek, légzésük leállhat vagy nagyon ritkává, minimálissá válhat, végtagjai elernyednek. Ha a betegeket nem tudják megmenteni, akkor beáll a halál.

Kiemelt kép: illusztráció