Szomorú eset történt csütörtök délután Dabasnál: egy 33 éves nő holttestére bukkantak a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai. A nő megpróbálta kimenteni kutyáját a vízből, de az erős sodrás magával ragadta. A pórázt és a nő övtáskáját megtalálták a parton, a kutyát még most is keresik.  

Elsodorta a víz

Elsodort a víz egy 33 éves nőt a kutyájával együtt Dabasnál, a Duna-völgyi-főcsatornánál csütörtök délután. Holttestére pár órával később bukkantak rá a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai, több kilométerrel arrébb.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Megtalálták a holttestet 

A Pest vármegyei rendőrség kérte a Kutató-Mentő Szolgálat segítségét az akkor még eltűntként keresett nő felkutatásához. A Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai a Dabashoz közeli Sári zsilipnél búvártechnikával kezdték keresni az eltűntet, késő délutánra már 20 kilométeres szakaszra terjedt ki a kutatás. Később a rendőrség koordinálásával a kutató-mentők és a halőri szolgálat találta meg a nő holttestét. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Búvárok kereték a nőt

Forrás: Facebook/Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat – HUNGO

A pórázt és az övtáskát is megtalálták 

A segélyhívót egy, a főcsatornánál sétáló helyi lakos hívta, aki észrevette, hogy egy parton hagyott kutya keresi a gazdáját, továbbá egy övtáskát és egy pórázt is a parton hagytak. Ezután az arra sétáló délelőtt tíz órakor értesítette a segélyhívót, akkor viszont még nem tudtak járőrt küldeni a helyszínre.

Keresik a kutyát 

A nő állítólag két kutyával sétált és játszott főcsatorna partján, amikor az egyiket elragadta a sodrás. Az áldozat megpróbálta megmenteni a négylábút, ekkor történhetett a tragédia.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Ezt a kiskutyát keresik

Forrás: Facebook/Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat – HUNGO

Az eltűnt kutyát azóta sem találták meg

“Sajnos azt kell feltételeznünk, hogy Dorka kutya is áldozata lett a balesetnek, amelyben a gazdája elhunyt. Egyeztetve a hozzátartozókkal tesszük közzé az alábbi fotót, hátha a tragédia árnyékában valami csoda mégis történhetett” – írta közösségi oldalán  a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat

Kiemelt kép: kutató-mentők a csatorna partján – Forrás: Facebook/Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat – HUNGO