Vonat gázolt halálra egy 45 éves budapesti férfit szerda délután Vecsésen – közölte Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A Mávinform szerint több vasútvonalon is késésekre kell számítani a baleset miatt.

Vecsésnél gázolt a vonat

A Mávinform közösségi oldalának tájékoztatása szerint a férfit egy Monorról a Nyugati pályaudvarra közlekedő vonat gázolta el. Emiatt Pestszentlőrinc és Vecsés között csak egy vágányon közlekedhetnek a szerelvények. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszabb menetidő

Azt írták: az esti órákban 20-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szeged vonalon, az elővárosi vonatoknál rövidebb útvonalon közlekedő járatok is közlekedhetnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Pár napja Bicskénél gázolt a vonat

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta november 25-én, pénteken a Grazból – Győrön át – a Keleti pályaudvarra tartó, Tatabányáról 18:58-kor továbbindult Mura InterCity (IC313) elgázolt egy embert Bicskénél.

Több gázolás is történt az elmúlt napokban

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta tragédiák árnyékolják be az elmúlt napokat a hazai vasút közlekedésben, ugyanis több helyen is gázolt a vonat vagy vonat ütközött autóval, volt ahol tragikus véget ért a baleset.

Sásdnál egy anya és a kislánya halt meg

Ahogyan arról a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt, november 17-én csütörtökön összeütközött egy személyautó és egy vonat Sásdon. Sajnálatos módon a gépkocsit vezető anya és egy gyermeke a helyszínen életét vesztette. 

Egy gyermek túlélte az ütközést

A mentők egy gyermek életét meg tudták menteni. Őt jelenleg a pécsi klinikán ápolják, a legfrissebb hírek szerint pedig van rá esély, hogy fel fog épülni a kislány. A szerencsétlenség következtében öt kisgyermek maradt félárván.

Mindenki igyekszik segíteni

Sásd polgármestere, Jusztinger János a múlt hétvégén elmondta, hogy igyekeznek segíteni a családot. A Gyerekesély Krízisalap anyagi forrásai mellett védőnő, családsegítő, óvoda és bölcsőde szakmai segítsége áll rendelkezésre. A gyermekek számára felügyeletet biztosítanak, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének adományát pedig már át is adták a családnak.

Ezt lehet tudni a sérült gyermek állapotáról

Jusztinger János elmondta, hogy jártak már a balesetet szenvedett kislánynál a kórházban. A hírek szerint van ok a bizakodásra, a gyermek felépülhet. Azt kéri a jószándékú emberektől, hogy pénzadományokkal segítsék a családot.

Így lehet támogatni őket

Aki szeretné támogatni a családot, azok pénzadomány formájában tudják ezt a leghatékonyabban megtenni. A bama.hu honlapján megtalálható az a számlaszám, ahová a pénzt lehet utalni. Ezt akár külföldről is meg lehet tenni.

Ez a probléma a tárgyi adományokkal

A polgármester elmondta, bár tárgyi jellegű felajánlások is hasznosak lehetnének, ám azok gyűjtése, tárolása logisztikai problémát jelent. A gyűjtéssel az a cél, hogy támogatást kapjanak a gyermekek, amely a felnevelésükhöz szükséges.

Sok a vonatbaleset

Sajnos rengeteg vonatbaleset történt az elmúlt időszakban, amelyek jelentős százaléka tragikus kimenetelű. A vonatok féktávolsága több száz méter, írja honlapján a MÁV-Volán csoport. A mozdonyvezetőknek esélye sincs megállni, ha valaki tilos jelzés ellenére hajt a sínekre.

A legtöbbször figyelmetlenség miatt történnek a balesetek

A vasúttársaság beszámolója szerint a leggyakrabban a vasúti átjárókban történt balesetekért a figyelmetlenség okolható, valamint a KRESZ szabályainak megszegése. A MÁV teljes hálózatán nem történt halálos áldozatot követelő baleset vasúti hibából fakadóan. A MÁV körültekintő közlekedésre kéri az autósokat.

Körül kell nézni

Mielőtt valaki behajt egy vasúti átjáróba, mindenképpen körül kell néznie. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha a fénysorompó pirosat mutat, még akkor sem, ha látszólag messze van még a szerelvény. A vasúti átjáróba csak abban az esetben szabad behajtani, ha bizonyosan át is lehet rajta haladni, erre csúcsforgalom idején különösen oda kell figyelni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Fekete hét a MÁV-nál: péntek óta már 7 embert gázolt halálra a vonat

Kiemelt kép: Illusztráció