Két magyarral a fedélzetén a tengerbe csapódott egy Svédország felett repülő kisgép. Lapinformációk szerint a gép Lengyelországban szállt fel és a Svédország középső részén található Dala Jarna repülőterére tartott, ám a pilóta hirtelen a stockholmi Skavsta repülőtér felé kanyarodott. Egyelőre nem tudni, miért tette mindezt.

A tengerbe csapódtak

A tengerbe csapódott vasárnap egy Svédország felett repülő kisgép – írja a Blikk a helyi sajtóra hivatkozva. Mint írják, gép Lengyelországban szállt fel és a Svédország középső részén található Dala Jarna repülőterére tartott, ám a pilóta hirtelen a stockholmi Skavsta repülőtér felé kanyarodott. Azonban azt egyelőre nem tudni, hogy miért tette mindezt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Darabokra tört a gép

A Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú kisgép vasárnap reggel nyolc óra körül zuhant le, közel 180 kilométerre Stockholmtól. A darabokra tört repülő roncsai a tengerfenékre merültek. Két holttestet már sikerült kiemelnie a mentőcsapatoknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két magyar férfi halt meg

Az áldozat két negyvenéves magyar férfi volt, akinek teste a roncsok közé szorult – közölte a svéd rendőrség. Egyúttal jelezték, hogy vizsgálatot indítottak, bár az elsődleges gyanújuk szerint egy tragikus balesetről van szó, nem pedig szándékosságról.

Tapasztalt pilóták voltak

A hvg.hu úgy értesült, hogy a két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetője és úgy tudjuk, a Wizzair légitársaság pilótái voltak. A HA-BNS lajstromjelű gép tulajdonosa a pusztaszabolcsi Smartair Solution kft.

A keresés órái

Az Aviation24.be azt írja, hogy a svéd hatóságok átvizsgálták a területet, a rendőrség pedig tegnap késő este bejelentette, hogy egy halott személyt találtak a baleset helyszínének közelében. A lap beszámolója szerint később közölték, hogy összesen két holttestet találtak. Bár egyes sajtóhírek egy német és egy magyar áldozatról írnak, a svéd svt.se cikke a svéd rendőrség közleményére hivatkozva azt írja, hogy az áldozatok Magyarországról származnak és a 40-es éveikben járnak.

Nem adtak információt

A balesettel kapcsolatban a hvg.hu kereste az egyesület felügyelőbizottsági tagjait, hívásukra csupán egyikük válaszolt, és az értesülést nem akarta megerősíteni, annyit mondott, hogy a családok hivatottak közölni további információkat. A Wizzair sajtókapcsolataiért felelős kommunikációs ügynökséget is keresték, egyelőre onnan sem jött válasz.

Kedvezőtlen volt az időjárás

A svéd polgári légiközlekedési hatóság szerint a gép Lengyelországból repült, és a Västerdalarna tartományban található Dala-Järna repülőterére tartott. „A repülőgép megváltoztatta a repülési útvonalát, és Skavsta felé tartott. Nem valószínűtlen, hogy az időjárás miatt” – mondta Karin Ellström, a hatóság készenléti ügyeletese.

Hirtelen tűnt el a radarról

Az expressen.se szerint a gép nem sokkal Söderköping után, a Balti-tenger irányába haladva kezdett veszíteni magasságából, és gyorsan 5000 lábról 1800 lábra – mintegy 1524 méterről 548 méterre – süllyedt. Ezután a gép hirtelen eltűnt a radarról. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a tragédiáról

Kiemelt képünk forrása: Youtube