Akár 20 ezren is kórházba kerülhetnek a koronavírus miatt – ezt mondta péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hétfőn még nyitva lehetnek a virágboltok, a bölcsődéket pedig nem zárják be.

Bölcsődék nyitva maradnak

Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban bejelentette, hogy a bölcsődék nem zárnak be. Csak az óvódák, általános iskolák térnek át digitális oktatásra. A középiskolákban is marad a novemberben bevezetett digitális oktatás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Üzletek

Hétfőtől csak az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak és a drogériák maradhatnak nyitva. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban most azt mondta, hogy a kerti munkavégzéshez szükséges eszközöket árusító boltok is nyitva maradhatnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Virágboltok

A virágboltok hétfőn még nyitva maradhatnak, de keddtől rájuk is vonatkozik a zárás. Március 8-án ugyanis Nőnap van, a virágosok pedig már beszerezték a készleteiket.

Nagy baj lehet a kórházakban

Orbán Viktor azt mondta, 6877-en vannak most kórházban, a szakértői becslések szerint ez a szám felmehet 15-20 ezerre is. Ha nagyon tragikus lesz a helyzet, akkor a magánegészségügyben dolgozó orvosokat is bevonják az ellátásba.

Sok a hiba az adatokban

Orbán Viktor bejelentette, hogy felülvizsgálják az oltásra regisztráltak adatait, mert nagyon sok hiba van a rendszerben. A miniszterelnök elismerte, hogy sokan a lakóhelyüktől nagyon távol eső oltópontra kapják a behívót.

Minden érintett ágazat segítséget kap márciusban

A bértámogatást, amit korábban csak a turizmushoz kapcsoltunk, azt minden ágazatra kiterjesztjük. A katásoknak nem kell fizetniük erre az időszakra, az egész márciusi hónapra megkapják a bértámogatást és az adókedvezményeket – mondta Orbán Viktor. Most azzal van a baj, hogy mutáns vírusok érkeznek Magyarországra különleges üdülőhelyekről hazatérő emberek – tette hozzá. Ezeket a luxusvakációkat halasszák el, mert hazahozhatnak olyan vírusokat, amik másokat bajba sodorhatnak. 

Nem lesz kötelező az FFP2-es maszk

Szijjártó Péter csütörtök este a hvg.hu-nak azt mondta, hogy nem is került szóba a kormányülésen, miszerint kötelezővé tennék az FFP2 maszkok viselését. Korábban az Index írt arról, hogy hétfőtől kötelező lesz az FFP2 típusú maszk, a cikk megjelenése után pánikszerűen elkezdték felvásárolni a szájvédőt.

Teljes zárlat

Csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely jelentette be, hogy március 8-tól április 7-ig bezárják az iskolákat, óvodákat, és két hétre az üzletek sem nyithatnak ki. Március 8-tól március 22-ig pedig minden szolgáltatás szünetel, de a magánegészségügyet igénybe lehet venni. Az intézkedés-sorozatot a koronavírus-járvány harmadik hulláma elleni védekezéssel indokolták.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: Orbán Viktor az operatív törzs ülésén -Forrás: Facebook