Szombat reggel, a Nyugati pályaudvarról 5:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC Vecsésen, a Dózsa György utcai vasúti átjáróban elütött egy gyalogost. Ez már a negyedik vonatgázolás volt 2023-ban.

Tragédia Vecsésen

Szombat reggel, a Nyugati pályaudvarról 5:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC Vecsésen, a Dózsa György utcai vasúti átjáróban elütött egy gyalogost. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életét vesztette

A szerencsétlenül járt ember a balesetben életét vesztette. A fény- és félsorompó az átjáróban rendben működött.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak egy vágányon közlekednek

A helyszínelés befejezéséig, várhatóan 9 óráig, Vecsés és Üllő között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, ezért a ceglédi vonalon 15-30 perccel megnő a menetidő, vonatkimaradásokra kell számítani. A balesetben érintett Nyírség IC utasai Vecsés és Nyíregyháza között a következő Tokaj IC-vel utazhattak tovább, ami megáll Püspökladányban, Kabán és Ebesen is.

Forgalmi változások

A baleset komoly fennakadásokkal és forgalmi változásokkal járt. A Nyugati pályaudvarról 5:38-kor Monorra elindult S50-es vonat csak Vecsésig közlekedett, utasai a Nyugati pályaudvarról 6:03-kor Ceglédre elindult Z50-es vonattal utazhattak tovább, ami Vecsés és Monor között minden állomáson és megállóhelyen megállt – írta a Mávinform

Átszervezett menetrend

A Monorról 6:37-kor és 7:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat csak Vecséstől közlekedik. A Szolnokról 5:25-kor Budapestre elindult Z50-es vonat Monortól a 6:07-kor induló S50-es vonat menetrendje szerint közlekedett tovább – késéssel. A Szegedről 4:32-kor Budapestre elindult S20-as vonat Monortól Vecsésig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Kimaradó járatok

A Nyugati pályaudvarról 7:03-kor Ceglédre induló Z50-es vonat a 7:08-kor induló S50-es vonat menetrendje szerint közlekedik Monorig. Nem közlekedik a Monorról 7:37-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat. 7 órától Nyugati pályaudvarról minden óra 3 perckor Ceglédre induló Z50-es vonatok a minden óra 8 perckor induló S50-es vonat menetrendje szerint közlekednek Monorig. 7 órától a Nyugati pályaudvarról minden óra 38 perckor Monorra induló S50-es vonatok kimaradnak.

A sínekre feküdt

Az újesztendőben ez már a harmadik halálos vonatgázolás volt. A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy péntekjen késő délután egy nő öngyilkos lett: 17.52 perc körül Kiskunmaján, az egyik vasúti átjárótól 20 méterre a sínekre feküdt és ezt követően halálra gázolta a vonat. 

Tragédia Nyíregyházán

Szerdán délután elgázolt egy embert a Záhony felől érkező személyvonat Nyíregyházán, a Westsik Vilmos utcai vasúti átjárónál – számolt be róla a katasztrófavédelem. 

Baleset Tatabányán is

Szintén szerdán, elgázolt egy embert egy személyvonat Tatabányán, az alsógallai megálló közelében – közölte oldalán az Orzágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Mint írták, mentesítő járat érkezett az utasokért, akiknek a tatabányai hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget a biztonságos átszállásban. 

Az oroszlányi vonat gázolt

A Mávinform azt közölte Facebook-oldalán, hogy a Déli pályaudvarról Oroszlányba tartó, Szárligetről 9:37-kor továbbindult S12-es vonat volt érintett a balesetben. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladhattak a vonatok Tatabánya és Szárliget között.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció