Halálos munkahelyi baleset történt a csengeri börtön építkezésén csütörtök délelőtt. Szolgálatteljesítés közben olyan súlyosan megsérült Fehér László bv. főtörzszászlós műveletirányító hogy a helyszínen életét vesztette.

Tiszalökön szolgált

Az elsődleges adatok alapján a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába tartozó, de a csengeri építkezésen szolgálatot teljesítő egyenruhás, éppen az építőanyagok deponálásában közreműködött, amikor baleset érte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudták megmenteni

A helyszínen dolgozó munkatársai azonnal a segítségére siettek és értesítették a mentőszolgálatot, azonban a gyors és szakszerű ellátás ellenére, sajnos már nem tudták megmenteni az életét. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elhivatott volt

„Néhai Fehér László bv. főtörzszászlós feladatait mindvégig magas színvonalon, elhivatottan, kiemelkedő szorgalommal végezte. Személyében mind emberileg, mind szakmailag egy rendkívüli kollégát, egy kiváló szakembert veszített el a testület” – írja a hivatalos honlapján a büntetés végrehajtás.

Miniszteri jutalmat is kapott

2016-ban a büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett „Bronz” fokozata elismerésben, majd 2023-ban 50. születésnapjára miniszteri jutalomban részesült. A család gyászában osztoznak egykori kollégái, valamint a büntetés-végrehajtási szervezet teljes személyi állománya.

Az ország legnagyobb börtöne lesz

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) egy 1500 elítélt befogadására képes, kiemelt biztonságú, új börtönt épít Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Az intézmény csaknem 700 embernek ad munkalehetőséget a román határ melletti településen.

Épül a csengeri börtön

Forrás: BVOP

Őszre készül el

A börtön 5 és fél hektáros területen épül és 2024 őszére készülhet el. A tervezés során ügyeltek arra, hogy az intézmény modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal legyen kialakítva. A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítani fogják a tanulási és munkáltatási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktató helyiségek és két munkacsarnok is helyet kap

Képzik a munkaerőt

Az új bévések oktatása már el is indult: négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait – tette hozzá az ezredes, aki elárulta: a felvételi eljárás és a 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor fontos, hogy a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fehér László – Forrás: BVOP