Meghibásodhatott a jármű fékje, így nem tudott lefékezni a peronnál – sajnos pont akkor ment át a síneken egy idős hölgy, aki életét veszítette, miután elsodorta a szerelvény.

Váratlan hiba

Szerda este pár perccel 20 óra előtt tragikus kimenetelű baleset történt a főváros 5. kerületében, a Fővám téri villamosmegállóban. A menetrend szerint közlekedő, a Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es jelzésű villamos éppen behaladt a megállóba, amikor – legalábbis a vezető elmondása szerint – műszaki hiba lépett fel és nem tudott lefékezni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A másik irányba tartó villamosra akart felszállni

Keresztülment a megállón, majd továbbhaladt a Belgrád rakpart felé. Azonban egy idős asszony pont akkor tűnt fel, aki egy a Közvágóhíd felé tartó villamosra akart felszállni, ezért a megállóhoz a síneken átvezető járdaszakaszra lépett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

Az elszabadult villamos sajnos pont ekkor ért oda, elsodorta a nőt. A szerelvény csak a felszínen, a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződés után tudott megállni. Az idős hölgy a sínek közé zuhant, súlyos sérüléseket szenvedett. Hiába küzdöttek érte, egy óra múlva életét veszítette.

Alig tudott válaszolni

A villamoson senki sem sérült meg és a szerelvény szerencsére a Havas utcánál sem sodort el semmit, illetve nem ütközött. A villamos vezetője sokkos állapotba került a történtektől, így azt sem tudta megmondani, hogy használt-e hangjelzést.

Pótlóbuszozni kellett

A helyszíni szemle idején a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekedtek, helyette a sűrítve közlekedő 15-ös autóbuszt vehették igénybe az utasok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrségi zárás a helyszínen

Az egyik villamos

A gázoló szerelvény

A lezárt aluljáró

A helyszínelés pillanatai

A baleset helyszíne

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK).