Tragikus hirtelenséggel elhunyt a ZTE és a Ferencváros korábbi futballistája, a 23-szoros magyar válogatott Lendvai Miklós.

Elhunyt a válogatott futballista

Szörnyű hír érkezett hétfőn kora délután: 47 éves korában tragikus hirtelenséggel meghalt a korábbi magyar válogatott labdarúgó, Lendvai Miklós. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zalaegerszegen kezdte

Lendvai Miklós Zalaegerszegen született, ott is kezdte a pályafutását, majd 1996-ban Franciaországba, a Girondins Bordeaux-hoz igazolt. Onnan Svájcba (Lugano) vezetett az útja, majd egy idényre hazatért a Ferencvároshoz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Külföldön is futballozott

1999-től öt évig Belgiumban futballozott, aztán egy egyéves ciprusi kitérőt követően visszatért Magyarországra, és játszott a Győri ETO-ban, a ZTE-ben és a Sopronban is. A visszavonulását 2008 januárjában jelentette be egészségügyi és családi okokra hivatkozva.

A válogatottban is pályára lépett

A magyar válogatottban 1996 és 2004 között 23 mérkőzésen szerepelt. Az NB I-ben összesen 129 mérkőzésen lépett pályára a csupaszív, nagy munkabírású középpályás, elevenítette fel a sportal.hu.

Az Üllői úton mutatkozott be

Lendvai Miklós pályafutását az NB I-es ZTE-ben kezdte, bemutatkozására a Ferencváros Üllői úti otthonában egy 7–0-ra elvesztett bajnokin került sor 1991 tavaszán, s négy hónap múlva a második élvonalbeli meccsét is a zöld-fehérek ellen játszotta – itt már kezdőként pályára lépve, csupán 3–1-re kapott ki a ZTE-vel.

Kijutott az olimpiára

A mindössze 18 éves védekező középpályás hamar alapembere lett a zalaiaknak, s nemsokára a korosztályos válogatottaknak is tagja lett. Az 1996-os atlantai olimpiára kijutó válogatottban is szerepelt, s az olimpiai keretbe már, mint felnőtt válogatott labdarúgó került be – emlékezett vissza a Nemzeti Sport Online.

Edzőként is dolgozott

Pályafutása befejezése után edzőként dolgozott Sopronban és Andráshidán is, Zalaegerszegen pedig előbb az utánpótlásban kapott munkát, majd 2013 szeptembere és 2014 júniusa, illetve 2014 novembere és 2015 júniusa között a felnőttcsapatot irányította.

A polgármester is megemlékezett

A játékos halálhírét Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is megerősítette közösségi oldalán. „Lendvai Miki, nyugodj békében!” – írta a város első embere.

Gyertyagyújtással emlékeznek

A zalaegerszegi együttes szurkolói hétfőn 19 órától gyertyagyújtással emlékeznek korábbi kedvencükre a klub székháza előtt – írja a ZTE 1920 nevű Facebook-oldal. Lendvai Miklós 47 évet élt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lendvai Miklós. Fotó: Youtube.com