Két férfi eljátszotta, hogy nem ismeri egymást és trükkösen akartak kirabolni egy nőt a saját autójában Dunaharasztiban.

A nyomozás eddigi adatai szerint L. Márk és L. Richárd november 5-én kitervelték, hogy L. Márk egy találkozót megbeszél egy női ismerősével a dunaharaszti vasútállomásnál, abból a célból, hogy őt kirabolják.

Ezt követően a sértett nő 19 óra 45 perckor az autójával megjelent a megadott helyszínen, ahol L. Márk odament hozzá, beszélgetni kezdett vele és beült mellé a kocsiba.

A rablás helyszínén készült rendőrségi felvétel – Forrás: Police.hu

Ezt követően L. Richárd is odament az autóhoz és azt a látszatot keltve, hogy L. Márkot nem ismeri, a nőt készpénz átadásra szólította fel, ezt követően beült a kocsi hátsó ülésére és a nő irányába fenyegető mozdulatokat tett.

Közben L. Márk a kocsi kesztyűtartójában a nő táskája után kutatott. A nőnek sikerült hirtelen az autóból kiugrani, elszaladt és segítséget kért. A két férfi a helyszínről elmenekült, szerencsére személyi sérülés nem történt.

A nő feljelentést tett és a rendőrök forró nyomon megindultak, gyorsan azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, akiket másnap, november 6-án délután Szigetszentmiklóson elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak.

L. Márkot és L. Richárdot a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Ha bűnösnek mondja majd ki őket a bíróság, akár öt évre is börtönbe kerülhetnek.

Kiemelt kép: illusztráció