Nem csak a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hanem az öccse is keresi azt a 45 esztendős művészt, aki október 22-én tűnt el. Kabai Lóránt testvére több száz plakátot tett ki az utcákra a fővárosban, és abban bízik, hogy előkerül a bátyja.

Megtalálta iratait és a pénzét

A BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt arról, hogy október 22-én ismeretlen helyre távozott Kabai Lóránt költő, író, vizuális művész. A férfi testvére nyitva találta bátyja lakását. Az asztalon ott voltak az iratai, valamint a pénze és az összecsomagolt bőröndje. Október 22-én Pozsonyba ment volna, de egyelőre nincs róla semmilyen információ.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénteken még látták

Kabait a szomszédjai péntek délután még látták, telefonját a rendőrség szerint aznap este még fél órányira a lakásától, az angyalföldi Szabolcs utcában még használta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiplakátolta az utcákat

Kabai Csaba, az eltűnt költő öccse harmadik napja járja a főváros belső kerületeinek utcáit. Szerinte a testvére nem mehetett messze, valahol a Terézvárosban, Erzsébetvárosban lehet. A testvér kiplakátolta az utcákat, hátha segítséget kap valahonnan.

Úgy érzi, sikerrel jár

„Tudom, hogy napról napra csökken az esély, de érzem, megtalálom a bátyámat – nyilatkozta a férfi a Blikk cikkében. – Kinyomtattam több száz plakátot, kiraktam a villanyoszlopokra, kapualjakba, bevittem a kocsmákba, ahol Lóri néha legurított egy-egy sört. Megmutattam a hajléktalanoknak, a környéken dolgozó munkásoknak, hátha látta valaki.”

Nem önszántából tűnt el

Az eltűnt férfi öccse azt mondja: biztos benne, hogy testvére nem önszántából tűnt el, mert akkor nem hagyja tárva-nyitva a lakását, nem csomagol össze előre egy külföldi úthoz. Ha baleset is érte, nincs kórházban, sehol nem vettek fel ellátásra rá hasonlító férfit.

Már nem voltak gondjai

Kabai Lóránt jelenleg a Műcsarnok műtárgykezelőjeként dolgozik, így egzisztenciális problémái sem voltak. Korábban anyagi gondjai miatt csaposként is dolgozott több sörözőben.

A siker útján

Eltűnése előtt egy nappal jelent meg egy komoly írás életművéről egy irodalmi magazinban, egy festményéért díjat is kapott, minden arra utal, élete rendbe jött, úton volt a siker felé.

Megosztott interjú

Október 21-én, pénteken reggel még megosztotta a róla készült interjút a közösségi oldalakon, azóta viszont ott sem jelentkezett.

Rejtélyes mondat

Az eltűnt férfi a múlt hét elején a következő mondatot írta ki egy közösségi oldalára: „Nem félek a haláltól. Az a jó benne, hogy semmit sem érzek belőle. Olyan, mint a hülyeség. Csak másoknak fáj.” Ismerősei szerint azonban ez nem a lelkiállapotát tükrözte, hanem egy kocsmában hallott gondolatot jegyzett le.

Minden rendben volt körülötte

 „Nem tudom elképzelni, hogy kárt tett volna magában, pont most, amikor már művész körökben is nem csak ismert, elismert lett – mondta az eltűnt férfi öccse. – Pár hete belépett egy új, reményteljes párkapcsolatba, minden rendben volt körülötte. Éppen ezért érthetetlen ez az egész, rejtély, hová lett, kivel ment el, hol lehet.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kabai Lóránt. Fotó: Facebook.