A tél beköszönte előtt érdemes a vízóránkról gondoskodni az ingatlan-, illetve telektulajoknak, ugyanis a fagyos éjszakák és hajnalok miatt rengeteg pénzt fizethetünk a szolgáltatónak.

Súlyos károk

A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása súlyos károkat és kellemetlenségeket okozhat a háztartásoknak.Ha eddig nem történt baj, akkor még van idő megtenni a szükséges óvintézkedéseket, hogy ne érjen minket plusz kiadás-  közölte a Fővárosi Vízművek tájékoztatása alapján az Index.

Ellenőrizzünk

Nagyon fontos, hogy aki még nem tette meg az ellenőrizze  vízórája vagy a szabadban lévő csapok és vezetékek állapotát.

Az ingatlantulajdonosáé a teher

Nem szabad elfelejteni, hogy ezen eszközök ellenőrzése a háztulaj-vagy telektulaj felelőssége, valamint a károkat is neki kell megfizetnie, abban az esetben, ha  a téli időben szétfagy a kerti csap vagy vezeték.

Ezek utalhatnak meghibásodásra

A vízóra meghibásodására, szétfagyására gyanakodhatunk ha szilánkokra tört az üveg az óralapon, vagy eldeformálódott számlálószerkezet, valamint a vízaknában csöpögő víz. 

EZ IS ÉRDEKELHET!

Curtis épp csak bekerült az Újpestbe, de máris balhé van körülötte

Ezt a számot hívjuk

Ha a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén elfagy a vízmérő, akkor sürgősen fel kell hívni a társaság Vízvonalát a 06-1/247-7777-es számon. Kerti csap vagy vezeték fagyásakor, illetve törés esetén szakember segítségét kell kérni.

Erre kell figyelni tavaszig

A téli időszakig a tulajdonosoknak rendszeresen csekkolniuk kell, hogy nincs-e víz az aknában,továbbá ellenőrizni, hogy az aknafedele mindig a helyén legyen, továbbá annak épségéről, hőszigeteléséről is fontos feladat időben gondoskodni. Ha mégis probléma adódik, akkor segíthet a Fővárosi Vízművek által kínált Vízálló védelem biztosítás.

EZEK A BPK LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Illusztráció