Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt szívinfarktus következtében meghalt Oszter Sándor, színész. Most a családja, barátai, pályatársai és tisztelői körében végső búcsút vettek a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésztől szombaton a Farkasréti temetőben.    

Orbán Viktor levelet írt a gyászoló családnak

A búcsúztatáson felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök gyászoló családnak írt levelét, amelyben a miniszerelnök hangsúlyozta: sok színész vágyik olyan szerepre, ami miatt már életében lengeda lesz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Legendás színész

Oszter Sándor számára ez volt Rózsa Sándor figurája, sokak számára ő mindörökké a betyárok királya marad, az  elmúlt évtizedek során azonban bebizonyította, hogy messze több annál és színpadon és filmben is bármit el tudott játszani.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Kásler Miklós búcsúlevele

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere búcsúlevelében azt hangsúlyozta, hogy páratlanul gazdag színészi pályája során Oszter Sándor mindvégig szilárd értékrend mentén vallott hazáról, nemzetről, büszkén megélve és vállalva magyarságát, ápolva kulturális örökségünk hagyományait.

73 éves volt

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében búcsúzott a tragikus hirtelenséggel életének 73. évében elhunyt színésztől. Oszter Sándor színművész az életben és művészetében is az egészet akarta, nem érte be a pótlékkal, mellékessel, nem félt az igazat és a teljességet keresni – hangsúlyozta.

Fekete Péter búcsúja:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Bodrogi Gyula búcsúzott a pályatársak nevében

Pályatársak nevében búcsúzott a színésztől Bodrogi Gyula, aki azt hangsúlyozta: a halál nem illik Oszter Sándorhoz, róla mintázni lehetett az életet. “Tudtál tenni, tudtál lenni, tudtál szeretni, nem szeretni, tudtál úgy élni, mintha élnél és tudtál játszani a halállal” – hangsúlyozta.

Bodrogi Gyula búcsúbeszéde:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fájdalmas búcsú

Nekünk akik itt maradtak, mindig fájdalmas a búcsúzás. Nem azért, amit elmondtunk vagy megtettünk, hanem azokért a szavakért és tettekért, amelyről azt gondoltuk, hogy ráérünk arra még – búcsúzott a család nevében Popovics Tamás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oszter Sándor búcsúztatása – Forrás: MTI/Mohai Balázs