Amint arról beszámoltunk, pénteken hajnalban meghalt Tompos Kátya. A 41 éves színésznő évek óta, egy nagyon ritka daganatos betegséggel küzdött. Művészbarátai egy jótékonysági esten gyűjtötték össze a kezelésére a pénzt, de sajnos a színésznő már nem érte meg a külföldi terápiát.

Elbúcsúztak tőle

Básti Juli, aki még a Nemzeti Színházban kötött barátságot Tompos Kátyával, csütörtökön volt lehetősége elbúcsúzni tőle. „A férjemmel együtt mentünk be a kórházba elbúcsúzni tőle. Tudtuk, hogy közel a vég, már nem volt magánál, alig kapott levegőt, morfiumot adtak neki, mert nagy fájdalmai voltak. Emberfeletti küzdelmet vívott az elmúlt öt évben. Orvos párja tudása segítette a harcban és rengeteg barátjának, ismerősének szeretete. A Centrál is minden erejével mellette állt” – mondta el a Blikknek Básti Juli.

Rámosolygott a nézőkre

A színésznő szerint Tompos Kátya pontosan olyan ember volt, mint amilyennek a közönség is megismerhette, amikor a szerepein kívül a színpadon rámosolygott a nézőkre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felejthetetlen volt

„Igazi angyalka volt, akit mindenki szeretett. Elementáris ereje volt akármit csinált. Mindenkinek csodálatos, erős élményt adott, akár énekelt, akár játszott, vagy verset mondott, felejthetetlen volt. Visszahúzódó, de egyben huncut, jókedvű és humoros lány volt, igazi zseni. Soha nem fogjuk elfelejteni” – mondta a Blikknek Básti Juli.

Titkolta betegségét

Kátya nem akarta a nyilvánosságra hozni a betegségét, de tavaly nyár óta állami segítséggel már külföldön próbálták gyógyítani, végül az úgynevezett támogató kezelések finanszírozására indult meg a nyilvános gyűjtés. Kiderült, amit úgyis tudtunk, hogy mindenki mennyire szereti őt ”

Mérhetetlen szenvedés

A család és a barátok számára óriási a veszteség, mégis vannak már terveik a jövőt tekintve, amelyekkel a színésznő emlékét megőrizhetik. „Jó lenne, ha születne egy alapítvány Kátya emlékére, hogy mások esélyt kaphassanak a gyógyulásra. Hogy értelmet adjunk annak a mérhetetlen szenvedésnek, amin ő végig ment…”

Pályafutása

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001–2005 között. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.. Országos ismertséget a Valami Amerika 2 és a Valami Amerika 3 című filmben szerzett.

Zorán is búcsúzik

2014-ben az Budapest Arénában rendezett Zorán koncerten is fellépett. Több közös dalt adott elő az énekessel. A zenész most így búcsúzik a csodálatos énekesnőtől: „A felvétel 2014. február 8-án készült a Budapest Sportarénában az Egypár barát című duett-album bemutatóján. Kátya Jávori Ferenc Fegya és Sztevanovity Dusán dalát, az Esküvőt énekli.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Básti Juli és Tompos Kátya