Két hét után találkozhatott újra egymással az Újpesten megkéselt Lingvai Péter és a támadóját több lövéssel hatástalanító járőrtársa, Szarvas Erika. A két őrmester arról beszélt, hogy a tragikus szenteste reggelén történt esemény egy életre összehozta őket. A rendőrökkel készült beszélgetést a cikkünk alján nézheted meg.

Újpesti késelés

Először szólalt meg az a rendőrnő, aki tavaly december 24-én agyonlőtte Újpesten a rendőrtársára támadó késelőt. Az őrmester életveszélyesen megsérült, az orvosok napokig küzdöttek az életéért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Öleléssel köszöntötték egymást

A BRFK Információs Portál által közzétett videón  a 26 éves őrmester és a 23 éves szintén őrmesterként dolgozó rendőrnő egy érzelmes öleléssel köszöntötte egymást, amikor újra találkoztak a tiszteletükre rendezett rendezvényen. EZT IS OLVASD EL! „Ne haragudj, de meg fogok halni” – felhívta a támadás után édesanyját az Újpesten megkéselt rendőr

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A találkozás pillanata

Részlet a rendőrség cikkünk alján megnézhető videójából

Kitüntették a rendőröket

Tegnap írtunk arról, hogy az életveszélyesen megsebesített rendőrt és a támadót ártalmatlanító járőrtársát Terdik Tamás Budapest rendőrfőkapitánya szerdán dicséretben és jutalomban részesítette. A főkapitány példaként állította az állomány elé Lingvai Péter és Szarvas Erika őrmestereket, a 4. kerületi rendőrkapitányság járőreit, akik szüleik jelenlétében vehették át az elismerést.

Ide kapcsolódik:

Erika látogatta a kórházban

A két fiatal rendőr az interjúban elmondta, hogy továbbra is rendőrként szeretnék folytatni, és alig várják már, hogy újra együtt dolgozhassanak. Arról is beszéltek, hogy nem csak kollégák, de nagyon bensőséges kapcsolatban állnak egymással. Lingvai Péter elmondta, hogy Erika volt az, aki külön engedéllyel látogathatta a kórházban és mindig mindent bevitt neki, amire csak szüksége volt.

„Túlmegy a barátságon”

„Erika a barátom, sőt most már mondhatom, hogy a testvérem. Ez egy kicsit túlmegy már a barátságon”– mondta a BRFK közösségi oldalára feltöltött videóban Péter.

Összekovácsolódtak

„Az eset előtt is nagyon jóban voltunk, és mindenben számíthattam rá, de azóta csak még jobban összekovácsolódtunk”– mondta a rendőrnő, aki most először beszélt arról, hogy mi is történt azon a napon.

Előkarácsonyi vendégségre készültek

A tragikus napon Erika és Péter úgy tervezte, hogy az ilyenkor szokásos rövidített szolgálat végén egyik rendőrkollégájuk által szervezett előkarácsonyi vendégségen vesznek részt az újpesti rendőrőrsön. Halászlevet és süteményt ettek volna.

Pétert kereste a kórházban

Erika arról is beszélt, hogy az eset után súlyos lelkiállapotban került kórházba. Sok nyugtatót kapott, a kórházi kezelése alatt pedig kizárólag Péter foglalkoztatta, hogy mi van vele, aggódva kereste a kórházban rendőrtársát.

Rendőrcsaládból származik

Erika elmesélte, hogy rendőrcsaládban nőtt fel, édesapja és bátyja is egyenruhásként teljesít szolgálatot. Kiskorától kezdte azt látta, hogy rendőrnek lenni boldogság, ezért is választotta ezt a hivatást. ”Péter az én hősöm” – mondta az interjú végén a rendőrtársa életét megmentő őrmesternő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Itt a rendőrökkel készült beszélgetés

Kiemelt kép: Lingvai Péter és Szarvas Erika – Forrás: részlet a rendőrség videójából