Bár koronavírusos tünetei voltak, mégis arra kérte őt a mentőszolgálat, menjen be a tesztállomásra, mert nem tudnak kimenni hozzá mintavételre – ezt állítja egy budapesti férfi. Pedig még azt is jelezte, csak tömegközlekedéssel tud menni, mert nincs autója.

Pozitív teszt

A teszt eredménye pozitív lett. Pénteken hasonló történetről számolt be egy budapesti háziorvos is az RTL Híradónknak. A mentőszolgálat akkor azt írta, csak tünetmentes kontaktszemélyeket tesztelnek a mintavételi helyeken.

Megrendelték a tesztet

A férfit a mentőszolgálat munkatársai arra kérték, hogy fáradjon be mintavételre és bár a páciens jelezte, hogy nincs autója, így is azt a tájékoztatást kapta, hogy menjen be teszt elvégezésére, ami aztán pozitív eredményt mutatott.

Nem kapott karanténról szóló határozatot

Az RTL riportjából az is kiderül, hogy a férfi a pozitív teszt után nem kapott karanténról szóló határozatot, sem az azt jelző piros papírt, sőt kontaktszemély kutatás végett sem kereste senki, ennek ellenére persze otthon maradt.

Nem történt semmi…

Semmi az ég adta világon nem történt….nem történt ilyen kutatás, se a munkahelyen, se a családban, se az ismerősök között – mondta el a férfi a Híradónak.

FRISS: Elkapta a koronavírust Dunakeszi polgármestere, egymás után fertőződnek meg a politikusok

Újabb teszt

Egy hét után a háziorvosa újabb tesztet rendelt meg neki, ekkor újra hívták a mentőszolgálattól és mondták, hogy ismét menjen be mintavételre. A férfi ekkor mondta a mentősöknek, hogy dehát az előző teszje pozitív lett. Erre azt a választ kapta, hogy nem baj, így is menjen, csak viseljen maszkot.

Több hasonló eset is van

Az RTL Híradónak nyilatkozó házirovos is hasonló esetekről számolt be, aki a pácienseitől kapta a visszajelzést.

Négy nap után se mennek ki…

Van, amikor négy nap után se mennek ki tesztelni, hanem felhívják a pácienseket telefonon, hogy amennyiben tud, akkor menjen be a Dévai utcába.

A mentősök válasza

A mentőszolgálat állítása szerint a mintavételi helyeket csak a tünetmentes kontaktszemélyek kereshetik fel, illetve azt is elmondták, hogy kapacitásaikat megerősítették és igyekeznek minden tünetes beteghez a lehető leghamarabb elérni.

Kiemelt kép: Illusztráció