Az élelmiszerek beszerzése egy olyan teendő, ami minden háztartásban legalább heti rendszerességgel elintézendő. Nem mindegy azonban, hogy mit, honnan és milyen mennyiségben vásárolunk meg, így hasznos lehet pár egyszerű praktika alkalmazása. 

Gondolkodjunk előre!

Sokan hajlamosak vagyunk a bevásárlás során csak a következő napi étel hozzávalóit a kosarukba rakni, így viszont könnyen újra a boltok sorai között találhatjuk magunkat. Érdemes legalább havi 1 nagyobb bevásárlást tartani, ahol beszerezzük a tartós élelmiszereket. 

Ezeknek az élelmiszereknek csak több hónap vagy év múltán jár le a szavatosságuk, tehát bátran betárazhatunk belőlük. Így időhiány vagy egy nem várt betegség esetén is lesz mihez nyúlni a konyhában, megkímélve magunkat ezzel a folyamatos boltba rohangálásról. A Patikamrától rendelhető instant ételek segítségével például pillanatok alatt ízletes fogásokat készíthetünk. 

Vezessünk listát!

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy bár napközben még emlékeztünk, hogy mi fogyott el otthonról, később mégis csak a rendelés leadása vagy a pénztártól való távozás után jut újra eszünkbe. 

Ha biztosra akarunk menni a bevásárlással, nem árt folyamatosan listát vezetnünk arról, hogy mi van fogyóban, és mire lesz hamarosan szükségünk. Ha nem vagy a papír alapú listák híve, ma már több mobilra telepíthető applikáció is létezik, ami segít megtervezni a bevásárlásod. Elérhetőek olyan alkalmazások is, ahol a készülő lista megosztható a családtagokkal, így közösen is készülhet jegyzet a beszerzendő tételekről.

Ne vásároljunk éhesen!

Sok helyen hallhatjuk, hogy ne induljunk éhesen bevásárolni, ezt a tanácsot pedig valóban nem árt komolyan venni. Előfordult már veled, hogy egy étteremben egyszerre több fogást is rendeltél magadnak, később azonban rájöttél, hogy csak a szemed kívánta őket? Hasonlóan járhatunk az éhesen történő bevásárlással is, hiszen a szükségesnél jóval több élelmiszer landolhat a kosarunkban, ha üres gyomorral indulunk beszerző körútra. 

Ezt pedig nemcsak a pénztárcánk bánhatja, hirtelen felindulásból megvehetünk olyan ételeket is, amik egyébként nem illeszkednek az étrendünkbe, ezáltal felesleges kalóriákkal terhelve szervezetünket. 

Érdemes figyelni az akciókat!

A különböző üzletláncok és webshopok számos esetben rukkolnak elő időszakos akciókkal. Nem árt azonban a kedvezményes ajánlatokat a helyükön kezelni, és csak akkor élni velük, amikor ténylegesen szükségünk van az adott termékre, elkerülve ezzel az élelmiszerpazarlást.

Népszerűek manapság az áruházak törzsvásárlói programjai. Amennyiben gyakran vásárolunk ugyanazon a helyen, célszerű élni ezekkel a kedvezményekkel is.

A tudatosság a kulcs

A bevásárlás a ház körüli teendők egyik nem megkerülhető része, hiszen ételre mindig szükségünk lesz. Némi tudatossággal és előre tervezéssel azonban jócskán megkönnyíthetjük a dolgunkat, egyúttal pedig időt és pénzt is spórolhatunk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: patikamra.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.