Tűz volt hétfőn kora reggel a Lehel téri metróaluljáróban egy műszaki kiszolgáló helyiségben, egy ember meghalt.

Égett a helyiség

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltókat a 13. kerületi Csanády utcához riasztották, ahol egy műszaki kiszolgáló helyiség égett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ember meghalt

A tűzoltók a lángok eloltása után egy holttestet találtak – közölte. Az MTI úgy tudja, a leégett trafóház nem a metróhoz tartozik.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Haláleset a Széll Kálmán téren is

Legutóbb október elején írtunk metróban történt halálesetről. Akkor egy fiatal lány a Széll Kálmán téren vetett véget az életének. A szemtanúkat borzasztóan megviselte az eset.

16 éves volt

Az első információk szerint egy 14 éves kislány ugrott az érkező szerelvény elé. Később a rendőrség elmondta, hogy egy 16 éves kamasz esett a szerelvény elé, aki a helyszínen elhunyt.

Megszólalt a szemtanú

Egy szemtanú leírása alapján a lány a szerelvény érkezése előtt hallgatózott, hogy mikor ér oda a szerelvény, majd a kellő pillanatban nekifutásból ugrott.

Letette a hátizsákját

„Sajnos pont mellette álltam. Vártuk a metrót. Letette a hátizsákját és közelebb ment az árokhoz, de a biztonsági sávra nem ment rá. Hallgatta, hogy milyen közel van a metró. Azután visszajött a hátizsákjához, de nem vette fel” – mesélte az egyik szemtanú, majd így folytatta:

Nagy csattanás volt

„Egyszer csak amikor a metró már ott volt nekifutásból az árokba ugrott. Nagy csattanás volt. Borzasztó látvány volt. Nem tudtuk, hogy mire készül. Most is a hatása alatt vagyunk”.

Nagykovácsiban élt

A 16 éves lány a szüleivel élt Nagykovácsiban és egy fővárosi gimnázium média szakán tanult. A hozzá közel állók azt mondják kiváló tanulmányi eredményei voltak, éppen ezért senki nem érti miért választotta az öngyilkosságot. Egy közeli barátja úgy véli szerelmi bánatában szánhatta rá magát a fiatal lány a végzetes cselekedetre.

Így búcsúzott az édesanyja

Az elhunyt lány édesanyja egy bibliai idézettel búcsúzott a gyermekétől a közösségi oldalon. „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. 16. életévében elment a mi kis szeretetgombócunk!”

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció