Tűz keletkezett a százhalombattai olajfinomítóban. Akkora a füst a környéken, hogy a környező településeket is elborította. A MOL szerint egy tartálykocsi gyulladt ki, egy ember könnyebben sérült. Cikkünk végén meg tudod nézni a videót a tűzről.

Füst az olajfinomító felett

Hatalmas füst száll fel kedden reggel a Mol Százhalombattán lévő Dunai Finomítójából. A környék lakói azt írják a Facebookon, a füstöt Tökölről, Szigetszépről és Érdről is lehet látni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg a tűzoltó

A 24.hu azt írja, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt a tájékoztatást adta, hogy a káresemény az üzem területén történt, annak elhárítása a Mol irányításával történik, abban részt vesznek az érdi tűzoltók, illetve a létesítményi tűzoltók.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Üzemanyagtároló gyulladhatott ki

„Brutál nagy fekete füst jön Százhalombatta felől, füstben áll egész Érd” – írja az egyik érdi lakos. A helyeik úgy tudják, a finomítóban gyulladt ki az üzemanyag tartály, amelyből a teherautókat tankolják.

Egy tartálykocsi gyulladt ki

„Egy kamion tartályának lefejtése során konténerek gyulladtak ki eddig ismeretlen okból a Dunai Finomító területén, a MOL egyik leányvállalatának székhelyén”. Az olajtársaság közölte, hogy a létesítmény saját tűzoltósága az érdi tűzoltókkal közösen oltotta el a tüzet” – írta a MOL:

Egy sérült van

Az olajtársaság közleménye szerint, a balesetben egy ember könnyebben megsérült. „Az eset nincs hatással a finomító normál üzemmenetére és termelési kapacitására, a kivizsgálás elindult”.

1965-től működik

A Dunai Finomító 1965-ben kezdte meg működését Százhalombattán. A Mol által üzemeltetett finomító közel 1 200 főt foglalkoztat és 165 000 hordó/nap-os (8,1 millió tonna/év-es) kapacitásával a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb finomítójának számít. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook