Szerencsére nem történt személyi sérülés, s komolyann anyagi kár sem keletkezett, amikor kigyulladt egy kemence az áruházban. Csupán annyi változás történt, hogy a pékség délelőtt tíz órakor nyit.

Nem volt nagy tűz

Ahogy korábban beszámoltunk róla, lángok csaptak fel csütörtök este a maglódi Auchan-áruházban. Egy pékség kemencéje gyulladt ki. Amire a tűzoltók kiérkeztek, már lánggal égés nem volt, az épület viszont füsttel telítődött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tele lett füsttel az épület

Akik bent voltak, időben elhagyták az épületet. A monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik ellenőrizték és átszellőztetik az épületet. Jó hír, hogy nem történt személyi sérülés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy kemence lángolt

A kiérkező egységek a helyszínt átvizsgálták, egy kb. 450 négyzetméter alapterületű pékség területén egy elektromos sütőkemence belseje kigyulladt, az ott dolgozók a lekapcsolását elvégezték, porral oltóval az oltást megkezdték, az áruház kiürítését elkezdték – írta az esetről a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság.

Senki sem sérült meg

Az áruházból 512 fő vásárló és 36 fő személyzet sértetlenül kijött. A kiérkező rajok egy vízsugár segítségével a tüzet eloltották. Az elektromos szolgáltató szakemberei a részleg leválasztását elvégezték. Az egységek a kb. 8 négyzetméteren tűzzel érintett helyszínt hőkamerával átvizsgálták.

Szinte semmi fennakadást nem okozott a tűz

A maglódi Auchan Facebook-oldalán is hírt adott a tűzesetről. Mint írták, a lángokat sikerült gyorsan megfékezni, így az áruház pénteken a szokásos módon kinyit. Egy változás lesz csupán: a pékség nem reggel hatkor, hanem délelőtt 10 órakor kezdi meg a vevők kiszolgálását.

Kérdés, mi történt

Azt egyelőre nem közölték, hogy mi okozhatta a tüzet, emberi mulasztás vagy műszaki hiba. A rendőrség nem adott hírt arról, hogy indult-e büntetőeljárás. Ugyanakkor minden esetben a tűzvizsgálat teszi meg a végleges megállapításokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzoltók a polcok közt

Használt portoltók

A kigyulladt kemence

(Cikkükben található képeinket a gyömrői önkéntes tűzoltók készítették.)