Nagy a készültség Budakeszi határában az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnél. Ide szállítják át a Pesti úti idősotthonból a 100 fertőzöttet. Nemsokára indul a mentőautókból álló konvoj.

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília csütörtökön délelőtt jelentette be a szerinte is döbbenetes hírt: 100 koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak a Pesti úti idősotthonban, ahol eddig már 5-en meghaltak.

Ahogy azt korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a főpolgármester csütörtökön írt arról a közösségi oldalán, hogy a fővárosi fenntartású idősotthonokban a napokban vizsgálódott a kormányhivatal, és mindent rendben találtak. A Pesti úti otthonba annak a kórháznak a vezetése látogatott el, amelybe járvány előtt és járvány idején is a betegeket szokták vinni onnan. “A nekünk átadott információ szerint a kórház orvosai is rendben találták mindent” – mondta Karácsony Gergely.

A Pesti úti idősotthont csütörtökön az országos tisztifőorvos is meglátogatta. Az M1 riportja szerint amikor csütörtök délután Müller Cecília kollégáival együtt bejárta a összes helyiséget, nem talált mindent megnyugtatónak a higiénével kapcsolatban. Az otthonban mindenkit tesztelnek és az összes beteget átviszik a Pesti útról a Budakeszi mellett fekvő Korányiba.

Karácsony Gergely a szerdai kormányülésen is azt kérte, hogy minél több tesztet végezzenek el. Sérelmezte, hogy fenntartóként ő is a tévéből értesült arról, hogy a Pesti úton nagy a baj.

Közben a Fidesz kommunikációs vezetője nekiment a főpolgármesternek, hatósági ellenőrzést akarnak a Pesti úton és felelősöket.

A Pesti útnál rengeteg mentőautó várja a betegeket, a Budakeszi úton is sok rendőr van, vélhetően amikor elindulnak a mentőautók a rendőrség biztosítja majd nekik a szabad átvonulást a városon.

Kiemelt kép: Rendőrök és tűzoltók a Korányinál – Fotó: Facebook/Budakeszi Csevegő – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles és gyors tájékoztatását.