Szombat este magamutogató férfit fogtak el a H5-ös szentendrei HÉV-en, pár nappal korábban pedig a Duna másik partján, a sződligeti vasútállomás közelében kaptak el egy ocsmány módon viselkedő férfit, mindkettő nőket zaklatott, akár két év börtönt is kaphatnak. A sződligeti férfit a polgárőrök közreműködésével kapták el, azt mondták úgy menekült, mint egy vad.

Egy utas szólt, hogy az izéját mutogatja a férfi

Sikeres akcióban vettek részt szombat este a H5-ös vonalon a HÉV rendészei – írja a MÁV-HÉV Zrt. Facebook oldala. Egy utastól érkezett bejelentés, hogy egy „szatír közszemérem sértő módon igyekszik megbotránkoztatni az utasokat a vonatokon”.

Le volt húzva a nadrágja

A HÉV rendészei a bejelentés után elkezdték keresni a férfit, majd végül a Batthyány térre szombat este 22:55-kor érkező HÉV-en beazonosították és tetten érték a hiányos öltözetben lévő elkövetőt. A rendészek a rendőrség kiérkezéséig visszatartották, majd átadták a hatóságnak, akik előállították – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sződligeten egy nőt molesztált

Pár nappal korábban, egy 23 éves helyi nő a barátjára várva időzött kutyájával a sződligeti vasútállomás egyik peronján amikor a szembe lévő peronon egy szokatlanul viselkedő férfit vett észre.

Saját magát kezdte fogdosni

Első ránézésre egyértelmű volt számára, az őt bámuló férfi nem egy érkező szerelvényre vár. Miközben a férfi le sem vette szemét a gyengébbik nem képviselőjéről, az ágyékánál kezdett matatni, félreérthetetlen mozdulatai segélyhívásra ösztönözték a nőt.

Üldözni kezdték a szatírt

Percekig tartott a jelenet, amit végül egy befutó vonat szakított félbe. Mire a férfi feleszmélt, egy felé futó embert látott, sejtette, bajba kerülhet, ezért menekülőre fogta. Átszaladt az aluljárón, keresztül a parkolón, be az erdőbe.

Polgárőrök fogták el a férfit

A Keszichannel.hu munkatársai megszólaltatták a sződligeti szatír elfogását levezénylő polgárőrt, Kovács Istvánt, aki a következőket nyilatkozta. „2021 év nem is kezdődhetett volna jobban. Egy lakossági bejelentést kaptunk a vasúti mutogatósunkról, hogy jelenleg megint tevékenykedik” – meséli Kovács István, majd így folytatja:

Úgy menekült, mint egy vad

„Percek alatt két járművel a helyszínen voltunk, és elkezdődőt a hajsza, mert a szatír, ahogy megpillantott menekülőre fogta a dolgot. Megint az erdőt választotta, és menekült, mint egy vad.”

Bekerítették az erdőt

Sikerült bekeríteni az erdőt, és a bejelentő hölgy barátja, aki azonnal a segítségünkre volt elsőnek érte utol a menekülő férfit, a 2/A út kerítésénél, ahonnan nem tudott tovább menekülni. Közben a helyszínre ért a helyi szolgálaton kívüli KMB-s igazoltatta és értesítette a járőröket. A szatírt a Váci Rendőrkapitányságra előállították – mesélte a polgárőr.

Talpraesett hölgy

Kovács István hozzátette: „Itt szeretném megköszönni a talpraesett fiatal hölgynek a lélekjelenlétét, és bátorságát a gyors hívásért, mert ha ez nem történik meg, megint bottal üthetnénk a nyomát. És megint beigazolódott, hogy ha a közösség figyel egymásra az ehhez hasonló esetek megoldása sikeres lesz.”

Hasznos a lakosság és a polgárőrök együttműködése

Kovács István kiemelte: az eset jól mutatja, milyen hasznos és eredményes a lakosság, a Polgárőrség és a Rendőrség együttműködése ilyen esetekben.

Egy év nyolc hónap

A szatírok súlyos büntetésre számíthatnak, néhány éve Debrecen belvárosában egy férfi a férfiasságát mutogatta és mozgatta is rajta a kezét. A férfit akkor egy év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték, de öt évre felfüggesztve, azaz nem kell ülnie. A Debreceni Járásbíróság a leghosszabb próbaidő – öt év – mellett döntött. Ha vádlott ez időn belül újra bűncselekményt követ el, és a bíróság szabadságvesztésre ítéli, akkor azonnal börtönbe kerül. Vélhetően hasonló büntetésre számíthat a most elfogott két szatír is.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu