Nemcsak a turizmusnak, hanem a kulturális életnek is lehet, hogy befellegzett az idén.

A HVG információi szerint a jövő kedden kormány elé kerülő előterjesztés továbbra sem engedélyezi majd az 500 főnél nagyobb, nem ültetett összejöveteleket, így azokat augusztus 15. után sem lehetne megrendezni. Ezzel a nyár végére tolt fesztiválok, koncertek is biztos, hogy elmaradnának.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a múlt heti kormányinfón arról tájékoztatott, hogy a tömegrendezvényekről a július 29-i ülésen döntenek majd, de akkor még nem látta indokoltnak az enyhítést, sőt egyenesen azt mondta, hogy erre nem lát reális esélyt. Szerinte a sportesemények és a fesztiválok közötti különbség az alkoholfogyasztás, focimeccsre ezért lehet járni.

A HVG azt is írja, Kásler Miklós emberminisztert 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami a nyári színházaknak is betenne, de még az őszi színházi évadot is kérdésessé tenné – írja a 24.hu.

Mint fogalmaznak, ha nem indulna idén újra a kulturális élet, az még a kormányzati forrásaik szerint is katasztrofális következményekkel járó hiba lenne.

Kiemelt kép: Illusztráció