Ugyanannak a ceglédi székhelyű cégnek a busza szenvedett balesetet Szlovákiában, amelynek egy másik járműve a sofőr rosszulléte miatt több autót is letarolt a budapesti Széll Kálmán téren múlt pénteken.

Segítenek

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Szlovákiában szerencsétlenül járt utasok főként budapestiek és miskolciak voltak, akik egy ötnapos kirándulásra indultak Csehországba. Az RTL kérdésére Veres Pál miskolci polgármester elmondta, hogy a balesetben megsérült miskolciaknak és családjaiknak az önkormányzat segít a szállításban, információgyűjtésben, és bármi másban, amit a családok kérnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ceglédi cég busza volt

A kirándulókat egy ceglédi székhelyű busztársaság szállította, amely a honlapja alapján 10 éve foglalkozik személyszállítással. Az RTL Híradó telefonon elérte a tulajdonost, ám ő azt mondta, hogy Szlovákiában van és a nyomozás lezártáig nem nyilatkozik. A balesetben egy ember meghalt, 23 utast még szlovák kórházakban kezelnek, míg 35-en már hazatértek. Közvetlen életveszélyben senki sincs.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Másik balesete is volt

A tévé úgy tudja, hogy ugyanennek a cégnek a busza tarolt le öt autót és egy villanyoszlopot május 12-én a budapesti Széll Kálmán téren, miután a sofőr rosszul lett. A férfit a mentők a helyszínen újraélesztették, majd kórházba szállították. A baleset során más nem sérült meg.

Újraélesztették

Ahogy írtunk róla, jelzőtáblának, villanyoszlopnak, majd a pirosnál álló autónak ütközött egy autóbusz Budapest 12. kerületében, a Széll Kálmán téren. Az autóbusz vezetője rosszul lett, újraélesztették, majd kórházba vitték.

Rosszul lett a volán mögött

Péntek délután egy Mercedes turistabusz a Szilágyi Erzsébet fasorban haladt a Széll Kálmán tér felé, amikor a járművet vezető férfi rosszul lett a volán mögött. A busz iranyíthatatlanul gurult tovább, és a Széll Kálmán téri jelzőlámpánál először egy Mercedes oldalát végighúzta, majd felhajtott a kanyarodó és az egyenesen haladó sávok között lévő járdaszigetre, ahol kidöntött egy jelzőtáblát, nekiment egy villanyoszlopnak és leszakította róla a jelzőlámpát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A piros lámpánál álló autóknak ütközött  

Itt sem állt meg azonban a busz, lassan átgurult a kereszteződésen, áttért a szembejövő oldalra, ahol a piros jelzésnél álló autóknak ütközött: először egy KIA Sportage-nek és egy Toyota Yarisnak, majd ezeket a mögöttük álló Toyota Priusnak és Skoda Octavianak tolta.

Kiemelték a sofőrt a buszból

A szemtanúk, köztük egy motoros futár a buszhoz rohantak, kívülről a vésznyitóval kinyitották az első ajtaját és kihúzták az eszméletlenül a kormányra borult sofőrt, lefektették a földre és megkezdték az újraélesztését.

Sikeres volt az újraélesztés

Nemsokára megérkeztek a mentők, ők folytatták a műveletet, amely végül sikeresnek bizonyult és háromnegyed órával a baleset után kórházba tudták szállítani a férfit. Az öt autóban összesen nyolcan utaztak, ők nem sérültek meg, a busz fedélzetén pedig nem tartózkodtak utasok. A helyszínre a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltókat riasztották, de végül nem kellett beavatkozniuk.

Hatalmas torlódás

A baleset miatt hatalmas torlódás alakult ki a Széll Kálmán térre vezető utakon, a 39-es, a 128-as és a 129-es autóbusz pedig egy órán keresztül terelve közlekedett a Széll Kálmán tér M, valamint a Batthyány tér M+H felé, nem érintette a Maros utca megállót. A 39-es autóbusz nem érintette a Maros utcai rendelőintézet megállót sem. Az 5-ös autóbusz szintén terelve közlekedett a Pasaréti tér felé, nem érintette a Széll Kálmán tér M (Csaba utca) megállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Káosz a Széll Kálmán téren

Nehezen állt meg az elszabadult busz

Egymásnak tolta a várakozó autókat

Jelentős anyagi kár keletkezett

Tehetetlenek voltak a sofőrök

Ez a Mercedes sem úszta meg a furcsa balesetet

Egy jelzőlámpát is kidöntött az elszabadult busz

A sofőr végül kórházba került

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK