Felújítják Budapest környékén a legforgalmasabb állomásokat. A beruházásra 4-5 milliárd forintot fordít a MÁV.

A pénzből az épületek állapotának javítását, és az utasforgalmi terek komfortosabb kialakítását csinálják meg. A MÁV-Start Zrt. utasforgalmi és jegypénztári adatai alapján választották ki az „50 megújuló állomás” elnevezésű karbantartási program állomásait.

Elsősorban a Budapest – Cegléd – Szolnok (100A vonal) és a Budapest – Vác – Szob (70-es vonal) vasútvonal állomásaira koncentrálnak, mivel ezek a legforgalmasabb elővárosi vonalak, és a jövőre forgalomba álló KISS emeletes motorvonatok is ezeken a vonalakon szállítják majd az utasokat- mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A 100A vonali megállók közül bekerült a programba: Kőbánya-Alsó, Kőbánya-Kispest, Pilis, Monor és Vecsés is. A 70-es vonalnál pedig Szob, Sződ, Sződliget, illetve Dunakeszi-Gyártelep állomás.

Az elővárosok leterheltségét mutatja, hogya Budapest – Cegléd – Szolnok vonalon közlekedő vonatokat évente 15-19 millió utas veszi igénybe- mondta, és kiemelte, hogy ezen a szakaszon Zugló állomáson és Kőbánya-alsón zajlanak a munkálatok, utóbbin eltávolították az épület burkolatát, kicserélték a perontetőt és felújították a pályaszakaszt.

Az átalakítások célja, hogy 2023-ig európai, az utasokhoz méltó környezetet tudjanak kialakítani.

Kiemelt kép: illusztráció