Az előzetes vizsgálatok alapján rövidzárlat miatt felrobbant egy jelzőlámpa a Lövölde téren. Egy könnyebb és egy súlyosabb sérültet a mentők ellátták, és a Honvéd kórházba szállították. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Felrobbant a lámpa 

Szerda délután felrobbant egy jelzőlámpa a belvárosban a 6. és a 7. kerület határán a Lövölde térnél. Az egyik szemtanú szerint egy olyan erősebb robbanásszerű hangot lehetett hallani, mintha egy nagy fémtárgy esett volna le. 

Körbevették a sérülteket

Az emberek a trolimegállóban azonnal körbevették a sérülteket segítettek nekik, a Lidl dolgozói pillanatokon belül nagy üveges vizeket, jeget vittek oda, két járókelő lezárta a helyszínt, hívták a mentőket, rendőröket, tűzoltókat. A Lidlben is elment az áram, azonnal kiürítették.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vizsgálatot indítottak

Kiderült, hogy ez a lámpa már két évvel előtt is felrobbant. Most a 6. kerület polgármestere, Soproni Tamás vizsgálatot indított, hogy kiderüljön mi a probléma ezzel a lámpával. ”A jelzőlámpákat kezelő Budapest Közút Zrt.-t arra kértem, hogy azonnali hatállyal vizsgálják át a kerületi jelzőlámpákat. Mihamarabbi jobbulást kívánok a sérülteknek!” – írta közösségi oldalán Soproni Tamás.

Megszólalt a sérült

A polgármester posztja alatt nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt egy hölgy így fogalmazott: “Én voltam a tegnap esti Lövölde téri robbanás egyik áldozata, szerencsére csak könnyebben sérültem. Ezúton szeretném megköszönni annak a Lidl alkalmazott hölgynek, aki hozta rám a jeget, annak a Lövölde téri gyógyszertárosnak, aki rögtön szaladt mi kell a patikából és a két épp arra sétáló egészségügyis hölgynek, akik segítettek, amíg kiért a mentő. Köszönöm a szuperprofi és hihetetlen empatikus mentősöknek, hogy elláttak, bevittek a kórházba.” – írta a hölgy.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel+BPK-grafika