A Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők a jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.

Itt jár majd a hajó

A MAHART a szervezőbizottsággal együttműködve a vb összes versenynapján üzemeltet majd hajójáratokat a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lesz parkolóhely

Azért is fontos a hajóközlekedés, mert a világbajnokság helyszíne közelében rendkívül korlátozottak lesznek a parkolási lehetőségek. „Ez egy zöld világbajnokság lesz, ezért nem szerettük volna a parkolók építése miatt lebetonozni a Duna-partot” – jelentette ki Németh Balázs, aki inkább a közösségi közlekedést ajánlja a nézőknek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

20-án nem jár

A versenynapokon a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a járatok. Az egyetlen kivétel augusztus 20-án este lesz, mert akkor a tűzijáték miatt biztonsági okokból nem járnak a hajók. A megnyitó napján már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre.

Félóránként indul

A 18 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 16.30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren. A járatok általában 30-40 percenként követik majd egymást, de ha nagyobb lesz az igény, sűrítik a menetrendet.

Korlátlan hajózás

A hajójegy ára 1500 forint, amivel egy adott napon korlátlan számban lehet utazni a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között.

Vonattal sem lesz sokkal drágább

A szervezők szerint autó nélkül is érdemes Budapestre utazni, mert a MÁV-Volán-csoport kedvezményes, oda-vissza összesen 2023 forintba kerülő jegyeket kínál az atlétikai vb idejére. A közlemény szerint a kedvezményes VB2023 nevű jegy előre megváltható, és menettérti utazást biztosít az ország bármely pontjáról Budapestre és vissza a MÁV-Volán-csoport, valamint a GYSEV járatain.

Itt lehet venni olcsó jegyet

A kedvezményes jegy a MÁV-Start és a GYSEV pénztáraiban és jegyautomatáiban, a MÁV applikációjában, valamint a Volánbusz JÉ-rendszerrel futó jegypénztáraiban és a helyközi buszjáratokon vásárolható meg – tették hozzá.

Ide érvényes a vonatjegy

A kedvezmény vasúton kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Első osztályon a teljesárú különbözeti díjat, helyjegyes vonat esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé, emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon pedig csak a távolsági kiegészítő jeggyel együtt érvényes.

6 nap és kezdődik

„168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye” – mondta a vb kezdete előtt egy héttel tartott sajtótájékoztatón Schmidt Ádám a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában.

Futókör és park

„Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre” – ismertette. Megemlítette azt is, hogy a rendezvény hagyatékaként az eddigi szennyezett területen a vb után park lesz és futókör is várja az érdeklődőket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI/Kiemelt kép: illusztráció