Jó lenne a nyárra valami új hobbi, amit a szabadban, természetközelben végezhetsz? Ha szereted a víz közelségét, a hajózás lehet a nyerő választás! Hogy miért? Amikor kihajózunk elhagyjuk a szilárd talajt és vízre szállunk, ahol teljesen más törvények uralkodnak. Ettől a pillanattól fogva egy teljesen más életérzés fog el minket.

A hajózás öröme hamar átélhető, hiszen van valami varázslatos abban, ahogy megtanuljuk uralni a járművet miközben szeljük a hullámokat vagy éppenséggel befogjuk a szelet. A hatalmas szabadságérzet mellett a hajózás egy igencsak összetett, koncentrációt igénylő hobbi, ami az agyunkat is folyamatosan dolgoztatja. Ez a kettősség teszi igazán különlegessé!

A vizeken új világ tárul elénk!

Laikusként úgy tűnhet, hogy ezek pusztán nagy szavak, viszont aki elsajátítja a hajózás csínját-bínját annak valóban kinyílik egy új dimenzió az életében. A kérdés már csak az, hogy mikor és miként érdemes belevágni, hogyha beleszerettünk ebbe a népszerű sportba.

A hajózás kortól és nemtől függetlenül bárkit könnyedén rabul ejthet. Aki körültekintő, elővigyázatos, alapos és nem utolsó sorban alázattal áll ehhez a sporthoz, az a kedvtelési célú képesítést követően eljuthat akár a belvízi vagy a tengeri hajózás felé is.

De ne szaladjunk ennyire előre! Ha most azon töröd a fejed, hogy még mesze van a jó idő és addig nem tudsz várni, hát nem is kell! Ha a nyarat már a vízen szeretnéd tölteni, akkor a legjobb, ha a felkészülést már télen elkezded. Az elméleti tanfolyamra télen is jelentkezhetsz, a vizsga után pedig – akár a tavasz kezdetével – már bele is vághatsz a gyakorlati oktatásba (a vízen!).

Vitorlás tanfolyam választás

Érdemes alaposan körbenézned a tanfolyamok között mielőtt döntesz. A kedvező árak mellett legyen fontos szempont az oktatók tapasztalata és az oktatás színvonala is. Emellett érdemes utánajárnod a véleményeknek is, hiszen sokat elárul a végzett diákok tapasztalata a tanfolyamról.

A vitorlás jogosítvány megszerzéséhez szükséges idő függ az előzetes tudásától, a választott képzési formáktól, valamint a vizsgák sikeres teljesítéséhez szükséges időtől. Azonban, ha minden flottul megy, akkor minden esélyed megvan rá, hogy jövő nyáron megismerd a Balaton egy másik arcát.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: hetenyihajosiskola.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.