Alig nyolc perc leforgása alatt kellett levezetnie egy szülést a Készenléti Rendőrség két munkatársának. A villamosmegállóban segítettek világra egy fiatal, mindenórás kismama gyermekének születését.

Egy várandós nő a Blaha Lujza téri villamosmegállóban kezdett vajúdni, a szülést pedig két arra járó rendőr vezette le. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Berkes Alexandra és Papp Benjámin a helyszínen meséltek a Borsnak a történtekről:

„Egy járókelő jelezte, hogy baj van, mi azonnal odarohantunk” – mesélte lapunknak Benjámin.

A két fiatal rendőr azonnal tudta, hogy baj van, rögtön cselekedtek: míg kollégáik segítettek a terület biztosításában, Alexandra és Benjámin egy pillanat alatt szülészorvossá vedlettek át, és a kismamát tolásra bíztatva levezényelték a szülést.

„Láttuk már, hogy hamarosan szülni fog az anyuka, láttuk a baba fejét is, így tudtuk, hogy ilyen rövid időn belül nem érnek ki a mentők, szóval egymásra néztünk, és rögtön cselekedtünk” – tette hozzá Alexandra.

A kisfiú azonban nem a legszerencsésebb pózban érkezett, a keze ugyanis elakadt, de a rendőrpáros ezt is megoldotta, és kellő óvatossággal világra segítették az apró csecsemőt, akit egészen a mentő gyors kiérkezéséig óvtak.

A rendőrnő pedig még a mentőbe, sőt, még a szülőszobába is elkísérte a sokkos állapotban lévő kismamát.

Kiemelt kép: illusztráció