Újabb fordulóponthoz érkezett a 2011 decemberében rejtélyes körülmények között elhunyt H. Géza halálával kapcsolatban indult büntetőeljárás. Az akkor 21 éves fiatal holttestét a Dunában találták meg. Végül felmentették az emberöléssel vádolt kidobókat, de az ügyészség fellebbezett.

Dunába dobták

A fiatalember a Hajógyári-sziget egyik diszkójában szórakozott a barátaival, ahonnan a biztonsági őrök kivezették, majd az eszméletlen fiút a vád szerint a folyóba dobták, s hagyták meghalni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra elővették az ügyet

Egyszer már úgy tűnt, pont kerül a szövevényes ügy végére, amikor a kidobókat, B. Ádámot és Z. Alfrédot bizonyítottság hiányában felmentették. Ám egy azóta jelentkező tanú vallomása mindent felborított. Az ügyet újra elővették, a Fővárosi Törvényszéken pedig ítéletet hirdetnek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tisztességes ítéletet vár a család

A tárgyalásra eljött az áldozat családja is, akik eddig minden alkalommal jelen voltak. Biztosak abban, hogy az őrök követték el a bűncselekményt, és azt szeretnék, hogy tisztességes ítélet szülessen.

Újabb tanú tett vallomást

A jelentkező tanút korábban a börtönből kapcsolták a tárgyalásra, ahova csalás miatt került – írja a Blikk. Elmondása szerint a saját szemével látta, ahogy egy fiatalembert a hóna alatt fogva cipeltek a szórakozóhelyek mellett.

Véresre verték

A magatehetetlen, eszméletlen férfi homloka véres volt, piros pólót viselt, a nadrágja pedig le volt tolva. Tettüket neki azzal magyarázták, hogy a srác locsolta a vendégeket, ezért viszik és „megtanítják úszni.”

„Ők követték el”

Az ügyész a perbeszédében hangsúlyozta, kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a vádlottak követték el a bűncselekményt: azt, hogy az eszméletlen sértettet a parthoz vonszolták, ahol a Dunába hajították.

Mindent tagadnak

Ezzel szemben az elsőrendű vádlott, B. Ádám védője elmondta: a jelentkező tanú vallomása folyamatosan változott, ezért szavahihetetlennek tartja. Hozzá csatlakozott a másik vádlott ügyvédje is, aki azt kérte, utasítsák el a perujítási kérelmet és bizonyítottság hiányában mentsék fel az ügyfelét.

„Nem én voltam”

Ezután a vádlottak az utolsó szó jogán nyilatkozhattak. „Nem követtem el a bűncselekményt. 11 éve iszom rossz értelemben ennek a levét és nagyon szeretném, ha véget érne ez az ellenünk indított felesleges hadjárat. Ha úgy gondolják, hogy itt valaki elkövetett valamit, kérem, keressék meg, mert nem én voltam az” – magyarázta B. Ádám.

Teher a családjának is

A másodrendű vádlott, Z. Alfréd is az ártatlanságát bizonygatta. Nagyon közhelyes, de ártatlan vagyok, nem követtem el bűncselekményt. 11 éve nekem és a családomnak is teher. Nekem nagyon sok minden tönkrement az életemben úgy, hogy ártatlan vagyok – fűzte hozzá.

Felmentették őket

A döntés is megszületett: a perújítást a bíró elutasította, a vádlottakat ismét felmentették a vádak alól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció