Bevezették október 27-én téli menetrendet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami azzal is jár, hogy a diszkont légitársaságok új célpontokra indítanak járatokat, több meglévő úti célnál pedig sűrítik a forgalmat.

Izgalmas úti célok kedvező áron – így lehetne összefoglalni a légitársaságok 2019-es téli menetrendi újdonságait. Legyen akár igazi téli hideg vagy kellemes napsütés, a sokszínű célállomások különleges élményekkel – rénszarvasfarmmal, jégkorcsolyapályával – vagy épp kulturális programokkal és remek borvidékekkel várják az utazókat.

Az óraátállítás napjára rögtön két újdonsággal készült a Ryanair: heti négy alkalommal Tel Avivba, heti kétszer pedig a finn Lappeenranta városába repít el az ír diszkont légitársaság.

A dél-finnországi Lappeenranta, amely most először szerepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elérhető járatok palettáján, kiemelten ajánlott úti cél a tél szerelmeseinek: rénszarvasfarm, sí-és jégkorcsolyapályák várják az oda látogatókat. 

A Ryanair a menetrendváltás utáni napokra is számos újdonsággal készül: október 28-tól a lengyelországi Poznan válik elérhetővé közvetlen járattal heti két alkalommal a magyar fővárosból.

A következő napokban a melegebb éghajlatra vágyók örülhetnek, hiszen az ír légitársaság két portugál városba, Portóba és Lisszabonba indít járatokat október 29-én. Szintén a téli menetrend életbelépését követően indul a bordeaux-i, göteborgi, luxemburgi, odesszai és toulouse-i légijárat. 

Ferihegyi repülőtér – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

A Wizz Air is új városokkal köti össze Budapestet a téli menetrendben: október 30-tól heti két alkalommal Oroszország legrégebbi városába, Kazánba lehet elrepülni a magyar kötődésű légitársaság jóvoltából.

A Volga-folyó menti tatár főváros az építészet és a kultúra kedvelőinek igazi gyöngyszem: leghíresebb látnivalója a Minden Vallás Temploma, de a gyönyörű városkép már önmagában is megér egy néhány napos kirándulást.

Novemberre a Wizz Air még további egy új járattal készült a Magyarországról utazóknak: november 2-től az ukrán kereskedelmi központba, Odesszába lehet heti kétszer eljutni.

November 8-tól továbbá Birminghambe indít járatot az angol Jet2.com légitársaság, decemberben pedig indul a Wizz Air edinburghi járata is. 2020 januárjában a Ryanair nyitja az új járatok sorát az ukrajnai Kharkivval.

Az újdonságok mellett a légitársaságok járatsűrítésekkel is mozgalmasabbá teszik a hűvösebb évszakokat.

Kiemelt kép: Ferihegyi repülőtér – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu