Vasútállomás épül Zugló, Pestújhely és Újpalota találkozásánál, célirányosan a 7-es buszcsalád közelében. A munkálatok már folyamatban vannak.

A Fajansz utca és a Pestújhelyi út között a vasútvonal mindkét oldalán egy-egy 85 méter hosszú magasperon készül utasbeállóval, térvilágítással és hangos utastájékoztató rendszerrel. A peronokhoz rámpa is épül az akadálymentes megközelítés érdekében. A peronépítés jelenleg is zajlik, a felsővezetéket érintő munkákat pedig már be is fejezték.

Az állomáshoz legközelebbi buszmegálló 350 méterre, az újpalotai Molnár Viktor utcánál található. A MÁV közleménye szerint idén tavasztól a Piliscsaba és Angyalföld között félóránként közlekedő vonatok munkanapokon továbbmennek majd a körvasúton a Rákosig – írja a Zuglo.hu.

A beruházás 299 millió forintba kerül. A MÁV-nál úgy tervezik, hogy ez még csak első üteme lesz a körvasút fejlesztésének, de az újabb ütemekről a további tapasztalatok beszerzését követően döntenek. A fejlesztésnek köszönhetően valamelyest csökkenhet a gépjárműforgalom a környéken.

Fotók: Az épülő vasútállomásnál készült helyszíni felvételek – Forrás: mav.hu