Újabb 56 idős koronavírusos beteget visznek kórházba a Pesti úti idősek otthonából. A fertőzötteket a Szent János Kórházba szállítják.

Újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés illetve merült fel annak gyanúja a Pesti úti idősek otthonában – írja péntek este a kormányzati információs portál. Őket a Szent János Kórházba szállítják péntek este az OMSZ mentőautóival és egy busz igénybevételével.

Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Dr. Müller Cecília csütörtökön személyesen látogatott el Budapest legnagyobb idősek otthonába, majd ezt követően kötelező határozatban rendelt el három azonnali intézkedést, például azt, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak kötelező az idősotthonban biztosítani a folyamatos orvosi ellátást.

A kormányzat az önkormányzatot tette felelőssé az otthonban kialakult helyzet miatt, Karácsony Gergely főpolgármester viszont azt mondta, hogy hiába kérte többször is, hogy a hatóságok fenntartótól függetlenül minden idősotthonban szűrjék a bentlakókat és a dolgozókat is, nem történt semmi, így a Fővárosi Önkormányzat kénytelen maga elvégeztetni a teszteket.

Kiemelt kép: szállítják el a betegeket az idősek otthonából – Forrás: MTI/Szegetváry Zsolt