Kedden reggel a Suparna Airlines Kínából érkezett repülőgépén több mint 3 millió maszk, 100 ezer koronavírus-teszt és 86 lélegeztetőgép érkezett az országba. A miniszterelnök is kint volt a gép érkezésénél.

Kedden reggel újabb felszerelésekkel megrakott repülőgép szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A kínai Suparna Airlines gépén több mint 3 millió maszk, 100 ezer koronavírus-teszt és 86 lélegeztetőgép érkezett az országba.

Orbán Viktor és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Suparna Airlines repülőgépének fedélzetén – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ferihegyen kint volt a miniszterelnök, az illetékes miniszter és a kínai nagykövet is. Közösen nézték át a gép szállítmányát.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tuan Csie-lung kínai nagykövet – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ahogy azt tegnap az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon hétfő reggel landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az a Wizz Air repülőgép, amely a kínai Shanghajból szállított Budapestre a koronavírus elleni védekezéshez szükséges orvosi eszközöket és védőfelszereléseket.

A hétfői szállítmány Ferihegyen – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az orvosi eszközöket szállító W6 9012 járatszámú Wizz Air repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal érkezett a fővárosba.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás