Egy olasz és hét magyar állampolgár utazott azon a kishajón, amely szombat éjjel ütközött össze a Heidelberg nevű szállodahajóval Verőcénél. A fiatalok egy Dunakanyarban tartott fesztiválról indultak haza a hajóval, amikor bekövetkezett a végzetes baleset. Öt embert még most is keresnek.

Őket keresi a rendőrség

A motorcsónakon összesen 8 ember utazott. A rendőrség legfrissebb közleménye szerint öten eltűntek, őket keresik:  egy 18 és egy 28 éves nő, egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfi. A 35 éves olasz nemzetiségű férfi partra úszott. Egy 39 éves férfi, és egy 20 éves nő holttestét pedig még vasárnap délelőtt megtaláltuk.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Megyeri hídnál találták meg a roncsokat

A halottak közül elsőként egy férfi holttestét találták meg, majd órákkal később egy magyar nő holttestére bukkantak rá. A Heidelberg nevű hajó Verőcénél tarolta le a kishajót, majd a kapitány továbbment és Komáromnál kapcsolták le. A motorcsónakos hajó roncsait a Megyeri hídnál találták meg és vasárnap délután emelték a felszínre Újpestnél. Reklám: Béreljen lágylézer készüléket kaució nélkül a terapia24.hu oldalon és tesztelje a lágylézer terápia előnyeit otthonában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A motorcsónak roncsa

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Sülysápi fiatalok utaztak a kishajón

A TV2 információi szerint egy sülysápi társaság tartózkodott a motorcsónakban. A hajón 19 és 40 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz férfival, aki az egyetlen túlélő, aznap találkozott össze a társaság, akit szintén magukkal vittek a motorcsónakon. A társaság egyik ismerőse azt mondta, hogy barátai őt is ugyanabba a buliba hívták, de édesanyja születésnapja miatt nem tartott velük.

Egy másik buliba indultak

„Mentek volna át egy másik buliba, és ott valahogy összeütköztek egy másik hajóval” – mondta a férfi. A sülysápi fiatalok egy fesztiválon voltak, majd Dunakeszi környékéről indultak tovább egy másik buliba a hajóval. 

Két társaság volt a hajón

Egy szemtanú a Tényeknek azt mondta, hogy a kishajón bulizhattak és részegen összeszólalkozhattak. ”Kettő társaság volt, és az egyik társaságból valaki nekiment a második társaságban levőnek részegen” – mondta.

Teljesen összeroncsolódott a motorcsónak

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Nagy sebességgel mehetett

„Egyelőre nem tudjuk, hogy minek ment neki a hobbihajó, de a sérüléseikből arra lehet következtetni, hogy nagy sebességgel ment neki valaminek” – mondta az RTL Híradónak a Személyhajósok Szövetségének szóvivője.

Meg sem közelítheti a nagy hajót

„A hajózási szabályzat egyértelműen kimondja, hogy kishajónak, a hobbihajónak minden esetben kötelessége elsőbbséget adni a nagy hajónak, mint például egy szállodahajónak. Sőt, meg sem közelítheti, tartania kell tőle egy 30 méteres távolságot. Illetve nem is keresztezheti az útvonalát”- mondta Tóth Mihály, aki arról is beszélt, hogy a kisebb hajóknak kötelező kivilágítaniuk magukat.

Ezzel a hajóval ütközött a motorcsónak

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Nem vette észre a balesetet

A szakértő szerint tényleg elképzelhető, hogy a szállodahajó a méretéből adódóan, nem vette észre, hogy minek ment neki, hiába vannak radarjai. Előfordulhat, hogy nem tudhatta, hogy egy uszadék fának, vagy egy kishajónak ütközött. A kapitány ugyanis azt állítja, nem vette észre, hogy ütközött a motorcsónakkal.  A baleset után még 2 órát hajózott, majd lefeküdt aludni.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter