Sümegen elgázolt egy 16 éves fiút a tapolcai vonat, kiderült, hogy mi lehetett az eset hátterében.

Gázolás volt

Az eset hétfőn kora este történt Sümegen, nem messze a Táncsics utcai vasúti átjárótól. A Mávinform tájékoztatása szerint az Ukkról 17:47-kor Tapolcára elindult személyvonat (9643) Sümegnél elgázolt egy embert. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez van a háttérben

Az áldozat egy 16 éves sümegi fiú volt. A helyi hírek szerint a fiú azért vethetett véget az életének, mert ismerősei gúnyolták, csúfolták a súlya miatt. A fiatal ezt elégelhette meg és fájdalmában úgy döntött, hogy eldobja az életét. A DeltaHírek kereste az esettel kapcsolatban a rendőrséget is, Bartók Judit elmondta, a rendőrség általános közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Idős házaspár halt meg

A Kékvillogó.hu az elsők között számolt be arról a borzasztó tragédiáról, ami a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban történt szerdán. A baleset áldozata egy idős házaspár volt. A helyi Facebook-csoportban a szemtanúk azt írták, hogy a „kocsi lerobbant pont a vasúti átjáróban. Idős házaspár. Bácsi próbálta a kocsit eltolni onnan, néni mozgássérült volt. Meghaltak.”

Működött a sorompó

A Nyugati pályaudvarról Szobon át Breclavba 17:29-kor elindult Metropolitan EuroCity-vel ütközött egy gépjármű Dunakeszi és Göd között. A gödi Mikszáth Kálmán utcai átjárónál bekövetkezett balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A balesetben érintett EC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át pótlóbuszra. 

Megpróbálta megmenteni a feleségét

Ami történt, megdöbbentő: a 90 éves férfi által vezetett autó lerobbant az egyik vasúti átjáróban, két sínpár között. A sofőr nem tudta elindítani és elmozdítani sem az járművet. Megpróbálta kihúzni az utasülésen rekedt, mozgássérült, 83 esztendős feleségét, de már késő volt.

A temetőből tartottak hazafelé

Az idős házaspár a temetőjárásból tartott hazafelé, a sofőr még a szabad jelzésen haladt át, ott azonban végzetes hiba történt.

Nem mozdult az autó

„Az öreg Marutiban nem volt elég lendület, ráadásul a vezetője észrevette, hogy a sínekre hajtva a forgalommal szemben halad, ezért sebességet váltott, vissza akart tolatni, de az autó lefulladt. Ekkor már tilosat jelzett a lámpa, a sorompó is lezárult. Ő is észlelte a vonatot, megpróbálta eltolni a kocsit, majd kisegíteni az utasát” – mondta egy helyi lakos.  

Nem mozdult a felesége mellől

„Egy hölgy, aki utána érkezett az átjáróhoz, kiabált neki, hogy menjen onnan, jön a vonat, de az idős férfi azt felelte, megoldja… Visszaült a felesége mellé, nem mozdult mellőle. Nem lehetett odamenni, mert, ha valaki segít, azt is elgázolja a szerelvény. Szörnyű, de ez így volt megírva” – tette hozzá a Blikknek.

„Százhúsz méteren át tolta a roncsot”

 „Amíg élek, nem felejtem el azt a hangot, amikor a mozdony belecsapódott az autóba, majd azt a nagy, nehéz csendet. Százhúsz méterre, egészen a mi házunkig tolta a vonat a roncsot” – nyilatkozta a lapnak egy közelben élő nő.

Minden piros volt a vértől

A sérülteken nem lehetett segíteni, a fehér autónak minden alkatrésze piros volt a vértől, szörnyű látványt nyújtott. Az oda érkezők két botot is láttak a roncsok között, innen is gondolták, hogy a jármű utasa nehezen mozgott, nem tudott kiszállni a kocsiból. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Deltahírek