Ahogy arról az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon is beszámoltunk, drámai baleset történt szenteste napján a Soroksári úton. Egy 22 éves srác a fehér BMW-jével megcsúszhatott és nekicsapódott egy Daewoo kisautónak. A 47 éves nő nem élet túl a karambolt. A katasztrófavédelem videóra vette az áldozat kiemelését, ez nem mindenkinek tetszett.

Sokkoló baleset

Drámai baleset történt szenteste napján a Soroksári út és Hentes utca kereszteződésében, ahol két személyautó ütközött össze. A balesetben egy 47 éves nő a helyszínen meghalt, a BMW 22 éves sofőrje lényegében sértetlenül megúszta a balesetet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A BMW megcsúszhatott

A BudaPestkörnyéke.hu információi szerint a BMW Pesterzsébet felől érkezett és megcsúszott, ezt követően telibe kapta a Daewoo Kalost, amit ezt követően berepült a H6-os HÉV síneire.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ennyi maradt a kisautóból

Fotó: GK

Nem élte túl a nő

Úgy tudjuk a BMW-t egy 22 éves sofőr vezette, ő csak könnyebben sérült, az autóban minden légzsák kinyílt, a 47 éves nő viszont nem élte túl a balesetet.

Gyorsan mehetett a BMW

Az érintett területen a jelzőlámpák működtek, de azt még nem tudni, piros vagy zöld volt-e éppen. Egyébként az útszakaszon 70 volt a megengedett sebességhatár, de elképzelhető, hogy a BMW ezt túllépte – tudtuk meg a helyszínen.

Összetört a BMW eleje, tényleg csak 70-el ment?

MTI/Mihádák Zoltán

Videó készült a mentésről

A katasztrófavédelem Facebook-oldalán osztott meg egy videót, arról, hogy a 47 éves nőt a fővárosi hivatásos tűzoltók hogyan próbálják kiszabadítani a roncsból. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Miért van erre szükség?

A videó alatt egy férfi nekiment a katasztrófavédelemnek. Így fakadt ki: „Miért kell live-ban postolni, hogy egy halott édesanyát karácsony napján kivesztek a rommá tört autóból? Miért nem lehet lekapcsolni ezeket a száguldozó BMW-ket, Merciket? Pesterzsébeten, Soroksáron éjszaka óriási száguldozás megy, kellene tenni valamit.” – írta a hozzászóló.

Életmentés és tájékoztatás

A férfi hozzászólását a katasztrófavédelem sem hagyta annyiban. Így fogalmaztak: „Átérezzük mindazok fájdalmát, akiknek a szerettei érintettek egy-egy balesetben. A katasztrófavédelemnek az életmentésen túl azonban az is feladata, hogy tájékoztassa az embereket, hogy a hasonló balesetek megelőzhetők legyenek. Ezért tesszük közzé ezeket a felvételeket. Nem „live-ban”, hanem az adatvédelmi szabályok betartásával készített videókon. Megértését köszönjük!” – írta a katasztrófavédelem válaszul a posztolónak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a katasztrófavédelem videója a mentésről

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból