Mintegy harminc ember kaphatta meg soron kívül a koronavírus elleni védőoltást Budapestnek, a Szent László Kórházban.  A Szent László kórház Covid osztályán – ahol a csütörtökön az illegális gyógyszer – kereskedelem miatt elfogott orvos is dolgozik – egy másik doktort is őrizetbe vettek.

Hamis igazolások

A gyanú szerint a 42 éves férfi hamis igazolásokat adott arról, hogy az oltandó emberek egészségügyi dolgozók vagy segítők. Ők így jogosulatlanul, soron kívül kapták meg a koronavírus vakcinát, tudta meg az az RTL Híradója. Az orvos őrizetben van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

A napokban elfogott orvos is a Szent Lászlóban dolgozott

A helyzet már csak azért is szürreális, mert néhány nappal ezelőtt elfogtak egy orvost, aki illegálisan kereskedett koronavírusos betegeknek szánt gyógyszerekkel, szintén a Szent László kórház orvosa volt.

Veszélyes átverés

Mint megírtuk a veszélyes átverés miatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség február 18-án rendelt el nagyszabású akciót, amely során két elkövetőt őrizetbe is vettek és több személyt elő is állítottak, kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van.

Kórházi gyógyszereket árult

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által indított ügyben egy budapesti orvost gyanúsítottak meg azzal, hogy koronavírusos betegeknek szánt gyógyszerekkel kereskedett. Mivel a férfinak munkájából adódóan hozzáférése volt a kórházban a gyógyszerekhez, így könnyű dolga volt az üzlet beindításához.

Eladta a készítményeket

A gyanú szerint az orvos egy korábbi páciensének közreműködésével koronavírusban szenvedő betegeknek szánt gyógyszereket értékesített valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe. Az orvos kizárólag haszonszerzés miatt üzletelt a gyógyszerekkel.

Veszélynek tette ki betegeit

Az orvos konkrétan ellopta a kórház készletéből a gyógyszereket, amivel közvetlen veszélynek tette ki azoknak a koronavírusos betegeknek az életét, akiket az egészségügyi intézményben ápoltak. Másrészt veszélyeztette azoknak az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek az életét is, akik megkapták tőle a jogellenesen értékesített gyógyszereket.

Nagyszabású akciót hajtottak végre

Február 18-án a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálattal és a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve egy nagyszabású, összehangolt, 11 helyszínt érintő akciót hajtott végre, amely során házkutatásokat is végeztek.

Megtalálták a gyógyszereket

A házkutatások alkalmával a hatóságok több helyszínen is megtalálták a gyógyszereket. Ezenfelül lefoglalták a vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt és egyéb tárgyi bizonyítékokat is.

5 embert állítottak elő

Az ügyben eddig 5 elkövetőt állított elő a nyomozó ügyészség, két személyt pedig, köztük az orvost, őrizetbe vett, kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van.

Korábban egy áldoktor verte át áldozatait

Szintén a koronavírussal akart visszaélni egy csalópáros, egy álorvos és a segítője, akik koronavírus elleni vakcinára hivatkozva csaltak ki pénzt egy idős asszonytól és lányától. A csalók azzal álltak elő, hogy azt mondták áldozataiknak, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetniük kell.

Orvosi ruhában követte el a csalást

Az álorvos férfi a csaláshoz egy fehér ruhát is magához vett, majd abban látogatott el az idős asszony házához. A férfi azt hazudta a szerencsétlen 79 éves asszonynak, hogy a vakcináért fizetni kell, és ha nem oltatják be magukat, még büntetést is kaphatnak. Ezzel a hazugsággal a férfi 40 ezer forintot tudott kicsalni a nőtől és lányától. tudta meg az az RTL Híradója.

Kiemelt kép: Szent László kórház, Wikipédia